מקימים אתר וחולמים לעשות עסקים מעבר לים?

אם יש לכם מוצר מעולה למכור ברשת, ואתם לא רוצים להסתפק בשוק הישראלי, לא מספיק שתחליטו לאיזו שפה לתרגם את האתר. הנה עוד כמה עצות למכירה בחו"ל

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

האינטרנט הפך את חיינו לקלים יותר במובנים רבים. העולם הפך לכפר גלובלי אחד גדול, ואת העובדה הזו אפשר לנצל לא רק לטובת שמירה על קשר עם חברים ובני משפחה הנמצאים מעבר לים. סוחרים רבים, קטנים וגדולים כאחד, גילו שמכירות דרך האינטרנט הן דרך מצוינת לגדול מעבר לשוק הישראלי הקטן יחסית, ולמכור בעולם כולו ללא שום הגבלה.

ניתן למכור היום כמעט כל מוצר לקהל יעד עצום בגודלו. השאלה הגדולה היא איך עושים זאת נכון? אם אתם מעוניינים להקים אתר ולהתחיל למכור את מרכולתכם מעבר לים, כדאי שתבדקו קודם את הנקודות הבאות וודאו שאתם יודעים כיצד להיערך לכל נושא:  

1. דאגו להתאים את האתר שלכם לקהל היעד הרלוונטי: בעידן הצפת המידע שבו אנחנו חיים, תרגום אתר לאנגלית כבר לא בהכרח מספיק כדי להצליח במכירות לחו"ל. סקרים כבר גילו שרוב האנשים מעדיפים לרכוש באתרים המציגים את מוצריהם בשפת האם שלהם. השלב הראשון הוא לבחון את שוק היעד. בידקו אם כדאי לכם תרגם את האתר לאנגלית-אמריקאית או לאנגלית-בריטית, אם שוק היעד החשוב הוא במזרח הרחוק – אולי כדאי בכלל לתרגם לסינית? אולי כדאי בשלב הראשון לתרגם את האתר לכמה שפות מרכזיות? חשוב מאוד שגם מחירי המוצרים באתר יומרו למטבע של ארץ היעד, ולא יופיעו בשקלים עבור הרוכשים מחו"ל. בנוסף, רצוי ששם הדומיין של האתר יהיה עם סיומת המקובלת בחו"ל כמו .com למשל.

2. דאגו לשירות משלוחים אמין והולם: כמובן שאם לקוחות בחו"ל רוכשים מכם מוצר, אתם צריכים למצוא דרך לבצע את המשלוח. כדאי להציע באתר כמה אפשרויות שילוח במחירים שונים לפי רמת הדחיפות שמבקש הלקוח. בין הספקים שמאפשרים שירות כזה בישראל: דואר ישראל, DHL, FedEx או UPS. כל אחד מהם מספק היום חבילת שירותים מגוונים לבעלי אתרים ושווה לעשות סקר שוק ולהשוות בין הספקים בטרם ההתקשרות.

3. דאגו להתחבר לסולק תשלומים ובידקו את השירותים המשלימים שהוא מציע: כדי שיוכל האשראי באתר; חיבור האתר לזירות מכירה כמו eBay או אמזון, כולל תרגום אוטומטי של המוצרים וניהול החנויות בזירות המסחר השונות; דחיית תשלומים לפרסום בכלים כמו פייסבוק או גוגל והנחה בעמלות ההמרה בתשלומים אלה. כדאי לבדוק גם אפשרות לשיתופי לקבל תשלומים באתר שלו, בית עסק חייב לעבוד עם חברה שנותנת שירותי סליקה. יש היום סולקים ישראליים שנותנים כלים לסיוע בפעילות הבינלאומית וכדאי לבדוק את החבילות שהם מציעים. אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם כאבי ראש מיותרים, כדאי שתבדקו איזה שירותים משלימים מאפשר הסולק לקבל. לישראכרט למשל, יש פלטפורמה חדשה בשם Isracard Global המעניקה לבעלי האתרים מגוון שירותים משלימים בנוסף לשירותי הסליקה. בין השירותים האלה תוכלו למצוא תמיכה באמצעי תשלום אלטרנטיביים לכרטיס אשראי כמו PayPal, AliPay (במזרח הרחוק), iDEAL (בהולנד) וGiropay- (בגרמניה); אפשרות להציע ללקוחות רכישה בתשלומים ללא ריבית; הגנה מפני הונאות בתשלומי פעולה עם שירותי שילוח כמו DHL בהנחות משמעותיות שאותן מקבלת חברת האשראי – הנחות שאותן בעל האתר יתקשה להשיג לבדו. 

 

4. בדקו אם יש צורך באישור מיוחד מהרשויות לצורך שיווק המוצר: יש מוצרים מסוימים שכאשר מפיצים אותם לחו"ל, כמו מוצרי קוסמטיקה, מזון או מוצרים אורגניים, הם נדרשים לעתים לאישורים מיוחדים מהרשויות במדינות השונות. כדאי לבדוק זאת מראש ולהיערך בהתאם.

 

5. דאגו לשיווק נכון בארץ היעד: כדי שהמוצר שלכם יקבל תהודה ונראות וימשוך את קהל היעד הרלוונטי, אתם צריכים להתחיל להפעיל מערכת שיווקית המתאימה למקום. ניתן לעשות זאת באמצעות פתיחת דף פייסבוק בשפה המקומית, פרסום מודעות באתרים פופולריים או להיעזר בבלוגרים מקומיים במדינת היעד, שיכתבו על המוצרים שלכם.

 

גם אתם מחפשים פתרון סליקה ושירותים משלימים לעסקים שלכם בחו"ל? להרשמה ל- Isracard Global היכנסו לכאן


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;