זוג מול מחשב

כל מה שרציתם לדעת על כרטיס אשראי בינלאומי

יום שני,12 בדצמבר 2022

לעשות קניות בחו"ל בלי להסתבך עם חיפוש מטבעות וספירת שטרות: כרטיס אשראי בינלאומי הופך את החיים לקלים יותר, אבל יש גם כמה דברים שכדאי לדעת עליו

קשה לדמיין את החיים בלי כרטיס אשראי בארנק – והדבר נכון שבעתיים כשנוסעים לחו"ל. במקום לבזבז זמן בהמתנה בתור ולנסות לחשב שערי המרה סבוכים, לנסות להבדיל בין מטבעות של יורו, לדולר, לסנטים ויורו סנטים ולשלוף בטעות את השטר הלא נכון – כרטיס אשראי הופך את החיים להרבה יותר קלים. פשוט שולפים אותו מהארנק – והיום כבר לא צריך לגהץ: מספיק להעביר אותו קרוב לסורק, או אפילו לשלם באמצעות כרטיס האשראי השמור באפליקציית תשלומים בסמארטפון.

עם זאת, לא כל כרטיס אשראי הוא גם כרטיס בינלאומי – וחשוב לוודא איזה מהם אתם מחזיקים, לפני היציאה לחו"ל. גורמים נוספים שיש לבדוק הם עלות הכרטיס – דמי שימוש, עלויות המרה מהמטבע הזר לשקל, שירותים נוספים מהם יכולים בעלי כרטיס אשראי* ליהנות, מגבלות על השימוש בכרטיס האשראי ועוד. כל אלה, בכתבה שלפניכם.

מהו כרטיס אשראי בינלאומי?

כדי לדעת אם הכרטיס שבידיכם הוא מקומי בלבד, או אם אפשר להשתמש בו גם בחו"ל – פשוט בדקו כמה ספרות כולל המספר שלו. אם מדובר ב-16 ספרות, הכרטיס הוא בינלאומי; אם מספר הספרות נמוך יותר, לא ניתן להשתמש בו מחוץ לגבולות ישראל. בנוסף, גם שם בעל הכרטיס צריך להופיע עליו – באנגלית. לעתים בעת התשלום באשראי, תידרשו לאמת את זהותכם. לכן בעת הזמנת כרטיס אשראי חשוב להקפיד על התאמה בין השם באנגלית בדרכון, לשם כפי שהוא מופיע על הכרטיס.

היכן ניתן להשתמש בכרטיס אשראי בינלאומי?

בכרטיס האשראי הבינלאומי אפשר להשתמש לא רק בחו"ל, אלא גם בישראל. עבור רבים, כרטיס האשראי בו הם משתמשים באופן קבוע בשגרה, הוא למעשה כרטיס בינלאומי. כך שכאשר הם טסים לחו"ל, הם יכולים פשוט לקחת אותו איתם. בכרטיס ניתן להשתמש כמעט בכל מדינה – לרשימה המדויקת, יש לבדוק באתר של חברת האשראי הרלוונטית.

 

איש מחזיק כרטיס אשראי ומקליד במחשב

מה ההבדלים בין כרטיס אשראי רגיל לכרטיס בינלאומי?

ישנם כמה הבדלים בשימוש בכרטיס אשראי בינלאומי, לעומת השימוש בכרטיס אשראי רגיל. קודם כל, נקודה שמפתיעה רבים בדיעבד, ולכן חשוב לשים לב אליה, היא מועד החיוב. אם אתם רגילים לחיוב שמתבצע פעם בחודש – למשל ב-15 – הרי שעסקאות שמבוצעות באמצעות כרטיס האשראי הבינלאומי בחו"ל (גם אם אתם יושבים בארץ אך רוכשים מאתר בחו"ל), "יורדות" מהחשבון לאחר שלושה ימי עסקים. עם זאת, בחלק מהכרטיסים, קיימת האפשרות לדחות את החיוב, לנוחיות בעל הכרטיס.

שימו לב גם למסגרת אשראי בכרטיס הבינלאומי – שברוב המקרים, נקבעת על 10,000 שקל כברירת מחדל, אלא אם ביקשתם לשנות את גובהה. חשוב להביא בחשבון גם את עמלות השימוש בכרטיס אשראי – כאשר על ביצוע עסקה במטבע זר קיימת עמלה ייעודית. משיכת כספים בחו"ל באמצעות הכרטיס, כרוכה בעמלה כפולה – גם עמלת המרה, וגם עמלה על עצם המשיכה. אם המטבע במקום בו אתם נמצאים אינו דולר או יורו, עמלת ההמרה יכולה להיות כפולה – מהמטבע ליורו או דולר, ושוב לשקל.

מה היתרונות של כרטיס אשראי בינלאומי?

מעבר לאפשרות לרכוש מוצרים ושירותים בקלות ובמהירות, כפי שאנחנו רגילים בישראל גם כאשר אנחנו בחו"ל – לכרטיס אשראי בינלאומי הטבות נוספות. במקרים רבים, מחזיקי הכרטיס הבינלאומי נהנים למשל מכניסה בחינם לטרקליני יוקרה בנתב"ג, ואולי גם בנמלי תעופה נוספים בעולם; מסיוע בהזמנה של מסעדות ובתי מלון בביקור בחו"ל; ומצבירת נקודות עם יחס המרה מועדף.

בנקודות אלה ניתן להשתמש לרכישת כרטיסי טיסה ברשימה ארוכה של חברות תעופה, וכן בבתי מלון מהרשתות העולמיות המובחרות. הנקודות, חשוב לציין, נצברות גם ברכישה בישראל – וגם ברכישה בחו"ל. הטבה נוספת שקיימת בחלק מהכרטיסים הבינלאומיים, היא ביטוח נסיעות בחינם.

שימו לב כי קבלת כרטיס אשראי בינלאומי, כמו כל כרטיס אשראי, כרוכה בדמי שימוש או דמי חבר. לרוב, הצטרפות למועדון לקוחות – כמו למשל כרטיס אשראי עסקי, כרטיסי גולד וכן הלאה – יכולה להקנות לכם פטור מתשלום זה.

שימוש בטוח בכרטיס אשראי בינלאומי בחו"ל

לצערנו, ידועים מקרים רבים של גניבת פרטי כרטיס אשראי במהלך שהייה בחו"ל ושימוש בו. ברוב המקרים חברת האשראי תגלה את התרמית במהירות, אך רק לאחר שסכום כסף מסוים כבר יצא מחשבון הבנק של בעלי הכרטיס. לכן, גם ברכישות בחו"ל חשוב להקפיד על כללי זהירות. ראשית, העדיפו לשלם במכשירים חכמים – כשאין צורך להכניס את הכרטיס למכשיר, אלא מספיק להצמיד אותו, ועוד יותר טוב – לשלם באשראי באמצעות אפליקציה טלפונית.

שנית, הקפידו לשמור את כרטיס האשראי עצמו במקום מאובטח, בלי פתק המסגיר את הקוד הסודי שלכם. בנוסף, אם מתברר לכם כי איבדתם את הכרטיס, או שהוא נגנב – יש ליצור קשר מיד עם חברת האשראי כדי לבטל את הכרטיס. כך, גם אם הארנק יילך לאיבוד או ייגנב – מי שימצא את הכרטיס, לא יוכל להשתמש בו. מוקדים לביטול כרטיסי אשראי ודיווח על גניבות פועלים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

עם זאת, כדי שאתם עצמכם תוכלו להשתמש בכרטיס ללא תקלות, מומלץ לשנן את הקוד הסודי. זאת מאחר שבחו"ל, השימוש במכשירי סליקה הדורשים הקשת קוד, נפוץ הרבה יותר מאשר בישראל. לא נעים להגיע לקופה אחרי שיטוט ארוך בחנות, ואז לגלות שאינכם זוכרים את הקוד ולכן לא יכולים לשלם על הרכישה שתכננתם לבצע.

בנוסף, חשוב לבצע מעקב הדוק אחרי ההוצאות, גם בחו"ל – כשעבור חלק מאיתנו, טיול הוא תקופה בזבזנית יחסית. עם החזרה הביתה, וגם תוך כדי הטיול, ניתן לעקוב באתר או באפליקציה של חברת האשראי אחרי ההוצאות. ודאו שכל ההוצאות המופיעות בפירוט מוכרות לכם, ושאין הפתעות או שמות לא מוכרים.

והמלצה אחרונה – לפני הנסיעה, בדקו מה מסגרת האשראי בכרטיס הבינלאומי שלכם, וודאו שיש בה די כסף שהולם את השימוש שאתם מתכוונים לבצע בכרטיס. במידת הצורך, ניתן לבקש הגדלה של המסגרת – כדי שלא תיתקעו בלי מענה באמצע הטיול.

בשורה התחתונה, גם אם אתם מתכוונים להשתמש בשטרות ומטבעות מקומיים כשאתם יוצאים לטייל בחו"ל, כרטיס אשראי בינלאומי יכול לספק לכם גיבוי, על כל מקרה שלא יהיה. כדאי רק לוודא שאכן ניתן להשתמש בו במדינה שבה אתם נמצאים – וכן לבדוק תנאים נלווים, כגון העמלות ומסגרת האשראי.

**הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;