כל מה שצריך לדעת על הזמנת כרטיס חוץ בנקאי

כרטיס חוץ בנקאי: אילו כרטיסים קיימים בשוק, מה היתרונות של כל אחד מהם ואיך מקבלים כסף בחזרה

21.8.24

אם אתם ישראלים, סביר להניח שבארנק שלכם נמצא לפחות כרטיס אשראי אחד – ובמקרים רבים, גם שניים או שלושה. כיום, קיימת תחרות משמעותית על ליבם וכיסם של הצרכנים בתחום האשראי, כך שקיימת האפשרות להוצאת כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, בנוסף או במקום לכרטיס אשראי בנקאי. עם זאת, לפני שמחליטים להזמין כרטיס אשראי חוץ-בנקאי או בנקאי, ישנם כמה פרמטרים שכדאי לבדוק – מה הבדלים בין סוגי הכרטיסים ועד השאלה כמה זמן לוקח לכרטיס אשראי להגיע עד אלינו. 

בכתבה שלפניכם נפרט כיצד מזמינים כרטיס אשראי חדש, מה חשוב לבדוק בשלב בחירת הכרטיס כדי לוודא שהוא המתאים לכם ביותר – וגם נספק טיפים ועצות לחיסכון וקנייה נכונה בשימוש בכרטיס האשראי החדש שלכם.

הזמנת כרטיס אשראי אונליין: קל ונוח

אם בעבר הזמנת כרטיס אשראי דרשה מאיתנו לקבוע פגישה בבנק, כיום מדובר בתהליך פשוט הרבה יותר. הזמנת כרטיס אשראי יכולה להתבצע גם מהבית, המשרד או הגינה – כל מקום שנוח לנו, באמצעות שירותי האונליין של הבנק או חברת האשראי החוץ-בנקאי.

הזמנת כרטיסי אשראי בינלאומי: לבדוק לפני שמנפיקים

רבים מכרטיסי האשראי המונפקים כיום הם בינלאומיים – כלומר, ניתן להשתמש בהם גם בקניות בחו"ל. חשוב להדגיש שלא מדובר רק בקניות שאנחנו עורכים בעת טיול או ביקור בחו"ל, אלא גם בקניות שאנו עושים מהארץ – באתרי אונליין מחו"ל. אם בכוונתנו לבצע רכישות בחו"ל, פיזית או באונליין, הרי שבעת הזמנת אשראי חוץ-בנקאי, חשוב לבדוק שבחרנו בכרטיס בינלאומי.

אילו סוגי אשראי קיימים?

כרטיס מועדון

כרטיסים אלה מיועדים לשני סוגים עיקריים של לקוחות. הראשון, הם אלה המשתייכים לקבוצת עובדים ספציפית – למשל, עובדי כוחות הביטחון ובני משפחותיהם, צוותי הוראה או עובדי הייטק. עבורם קיימים כרטיסים ייעודיים, כגון כרטיס חבר לכוחות הביטחון, כרטיס מועדון טוב לעובדי מדינה, או כרטיס קורפורייט לאנשי הייטק. אליהם ניתן להוסיף קהלי יעד לפי מאפיינים כמו גיל – צעירים, גמלאים ועוד.

הסוג השני הוא כרטיסי מועדון של רשתות ספציפיות, המתאימים ללקוחות הנאמנים שלהן: כרטיס מועדון של רמי לוי, כרטיס לייף סטייל ללקוחות סופר פארם, כרטיס אשראי ויקטורי ועוד.

שני סוגי הכרטיסים הללו מציעים הטבות ייעודיות לקהל היעד, כולל הנחות ומבצעים ייחודיים, כך שהשימוש בהם יכול לחסוך לא מעט כסף. בכרטיסי מועדון של רשתות, החיסכון משמעותי ביותר – שכן מדובר בקניות שהיינו עורכים גם כך באותו מקום, כאשר הכרטיס מאפשר לנו ליהנות מפירות הנאמנות לרשת.

כרטיסי קאשבק: לקבל כסף חזרה

כרטיסי קאשבק הם כרטיסים שמאפשרים לנו לבצע קניות באמצעותם – ולקבל על כך כסף בחזרה. נשמע כמו חלום, אבל זה אמיתי. איך זה עובד? בכרטיס קאשבק של ישראכרט, למשל, מקבלים החזר של עד 1% מסך הקניות. ההחזרים נטענים בגיפטקארד דיגיטלי – ולבצע באמצעותו רכישות במגוון של רשתות וחנויות, גם באונליין.

כרטיס הקאשבק של ישראכרט כולל הטבות נוספות. כך למשל, מצטרפים חדשים מקבלים מתנת הצטרפות של 75 ₪ בגיפטקארד הנטען. מי שנוסע לחו"ל עם הכרטיס ממשיך להנות מאותו שיעור צבירה – וכך גם ברכישות באונליין.

כרטיסים בנקאיים וחוץ-בנקאיים: ההחלטה שלכם

כרטיס אשראי בנקאי הוא כרטיס שמנפיק לכם הבנק שלכם – ומבוסס על המסגרת הקיימת בחשבון הבנק שלכם. כאשר אתם מתחייבים לתשלומים באמצעות הכרטיס הבנקאי, הוא "תופס" חלק מהמסגרת בבנק וכך למעשה מצמצם את היכולת שלכם להוציא עוד כסף. לעומת זאת, כרטיס אשראי חוץ-בנקאי מונפק על ידי חברת אשראי שאינה הבנק ומהווה מסגרת נפרדת לחלוטין ממנו.

כיצד מזמינים כרטיס אשראי? ההחלטה שלכם

הזמנה של כרטיס אשראי בנקאי מתבצעת דרך הבנק שלכם, בעוד הזמנת אשראי חוץ בנקאי תיעשה דרך חברת האשראי בה בחרתם. כרטיס האשראי החדש אמור להגיע לידיכם תוך ימים ספורים, עם מנגנון אבטחה כדי לוודא שאיש לא יוכל להשתמש בו חוץ מכם. בנוסף לכרטיס הפיזי, תוכלו להשתמש בו גם באופן דיגיטלי – על ידי הכנסת פרטי הכרטיס והפרטים האישיים שלכם לאפליקציות תשלום בסמארטפון, כגון גוגל פיי ואפל פיי. אפליקציות אלה מאפשרות לבצע תשלומים באמצעות קירוב הסמארטפון למסוף – בלי להוציא כלל את הכרטיס מהארנק. כך הן חוסכות לנו זמן ומגבירות את הביטחון בעת שימוש באשראי.

בחרתם בכרטיס חוץ-בנקאי? כך תוציאו ממנו את המיטב ההחלטה שלכם

1. מעקב אחרי הרכישות באפליקציה: בתקופה הנוכחית נדמה שהכל יקר והכסף פשוט זולג בין האצבעות. מי שרוצים לעבור למעקב צמוד יותר אחרי הוצאות – יכולים להשתמש לצורך כך באפליקציה של ישראכרט. האפליקציה מאפשרת לקבל עדכונים על הוצאות וכן על החיובים המצטברים, וכך לשמור את האצבע על הדופק – בלי הפתעות במועד החיוב.

2. צבירת כסף בקאשבק: עד 1% מכלל ההוצאות שלכם בכרטיס יכולים להצטבר לסכום משמעותי מאוד במהלך השנה – כאשר בקאשבק של ישראכרט ניתן לצבור החזר של עד 4,800 שקל בשנה, ולהשתמש בו לקניות.

בשורה התחתונה, הדבר החשוב ביותר הוא שכל אחד מאיתנו יבחר בכרטיס המתאים לו. כך למשל, סטודנטים, צעירים, בני גיל הזהב, אנשים המרבים לטוס לחו"ל, עובדי הייטק, עובדי הוראה וכן הלאה – יוכלו למצוא כרטיס אשראי המותאם לדפוסי הצריכה שלכם. כך גם מי שנוהגים לרכוש ברשתות כמו סופר פארם, רמי לוי וכן הלאה: שימוש בכרטיס מועדון יאפשר להם גם לחסוך כסף, וגם ליהנות מהטבות ייעודיות לחברי המועדון.

*הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.

**מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

* מבצע מתנת הצטרפות בתוקף עד 15.11.2025

***המנפיקה ישראכרט בע"מ. אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה. צבירת cashback היא מביצוע עסקאות בכרטיס כפוף לתקרת צבירה, מימוש ה- cashback נעשה באמצעות העברת הצבירה לגיפטקארד דיגיטלי המאפשר רכישה ברשתות נבחרות כמפורט באתר החברה. התנאים המלאים והמחייבים בתקנון תכנית הקאשבק.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;