סליקת כרטיס אשראי

מהפכה דיגיטלית: כך כרטיס אשראי דיגיטלי ישפר את חייכם

יום שני,12 בדצמבר 2022

לשלם בלי שטרות ומטבעות בארנק, ואפילו בלי ארנק בכלל: כרטיס האשראי הדיגיטלי נשמר בארנק הדיגיטלי שבסמארטפון, ואפשר להשתמש בו גם אם השארתם את הארנק בבית

העולם הולך לכיוון הדיגיטלי – מגמה שמתמשכת כבר שני עשורים ואף יותר, וממשיכה להתפשט כמעט לכל תחומי החיים שלנו. גם ישראל, שלפעמים החידושים מגיעים אליה באיחור של כמה שנים, מצטרפת בשנים האחרונות לשימוש בטכנולוגיה בנושאים כלכליים ופיננסיים.

אם פעם היינו חייבים לקבוע מראש פגישה בסניף הבנק כמעט לכל פעולה שרצינו לעשות, כיום עומדים לרשותנו האתרים והאפליקציות של הבנק שמאפשרים לבצע כמעט כל דבר באפס מאמץ; חברות הביטוח והפיננסים מנגישות לנו מידע מלא באינטרנט ומאפשרות אף הן ביצוע פעולות שונות; ואם בשנים האחרונות ראינו תשלום בכרטיס אשראי ללא מגע רק בחו"ל, עכשיו אפשר לשלם בשיטה החדשה הזו גם בבתי העסק הישראלים.

עדות נוספת להתקדמות של ישראל אל העידן החדש, היא תחילת השימוש בכרטיס אשראי דיגיטלי*. מדובר בכרטיס אשראי שאין צורך להחזיק אותו פיזית בארנק – די בכך שיש לכם את כל הפרטים שלו בסמארטפון, כדי לשלם באמצעות אפליקציות תשלום שונות. אפשר להשתמש בכרטיס אשראי דיגיטלי באופן שוטף, במקום להוציא את כרטיס הפלסטיק מהארנק; ואפשר גם להיעזר בו בתקופת הביניים, שלאחר הזמנת כרטיס אשראי חדש, ועד שהוא מגיע אליכם בדואר.

כרטיס אשראי דיגיטלי – כך משתמשים בו

כדי שתוכלו להשתמש בכרטיס אשראי דיגיטלי, חשוב שתהיה לכם בסמארטפון אפליקציית ארנק דיגיטלי. זו משמשת מעין תחליף לארנק הפיזי, ושומרת בתוכה את פרטי האשראי. בתהליך ההרשמה לאפליקציה, תתבקשו לסרוק את כרטיס האשראי, או להקליד את פרטיו – מספר הכרטיס, תוקף וכן 3 הספרות על גב הכרטיס. כל הפרטים הללו נשמרים באפליקציה באופן מאובטח. לאחר שהאפליקציה וידאה את זהותכם, תוכלו לשלם באמצעות הסמארטפון, אם בבית העסק יש מסופי תשלום התומכים בכך. כל מה שצריך לעשות הוא לקרב את הטלפון, כשהאפליקציה פתוחה עליו, אל המסוף.

אילו אופציות לכרטיס אשראי דיגיטלי קיימות בישראל?

ישראלים שרוצים להחזיק בארנק דיגיטלי ובו גם כרטיס (או כרטיסי) האשראי שלהם, יכולים לבחור מבין כמה אופציות. ניתן להתקין אפליקציות כמו Google Pay (לבעלי טלפון עם מערכת הפעלה אנדרואיד) או Apple Pay (לבעלי אייפון או Apple Watch).

בכל האפליקציות, יש לעדכן את פרטי כרטיסי האשראי שבהם אתם משתמשים, כך שיישמרו באפליקציה וניתן יהיה לשלם באמצעותה בבתי העסק הרלוונטיים.

 

 

אישה מחזיקה כרטיס אשראי לצד טלפון נייד

הסדרת תשלומים לאחר גניבת כרטיס אשראי 

בראש ובראשונה – הנוחות. אם כרטיס האשראי הרגיל מהווה שיפור לעומת תשלום בשטרות ומטבעות, הרי שהכרטיס הדיגיטלי מפשט את העניינים עוד יותר. אפילו לא צריך לצאת מהבית עם ארנק – מספיק שהסמארטפון יהיה עלינו. כך, גם ביציאה ספונטנית עם הכלב, בטיול על חוף הים וכן הלאה – אפשר לרכוש למשל כוס קפה, גם אם הארנק נשאר בבית. זה תקף גם במקרים אחרים – למשל, ערכתם קנייה גדולה בסופר, ורק כשהגעתם לקופה גיליתם שהארנק לא עליכם, או שהילד לקח את כרטיס האשראי? בעזרת כרטיס האשראי הדיגיטלי, תוכלו להשלים את הרכישה במקום לנטוש את העגלה המלאה.

יתרון נוסף הוא הבטיחות בשימוש. כאשר משתמשים בכרטיס אשראי פיזי ומוסרים אותו למוכר כדי ש"יגהץ" אותו, זהו פתח לגניבת פרטי הכרטיס – ובהמשך, שימוש בו לצורך רכישות שונות ומשונות. כרטיס האשראי הדיגיטלי נהנה משכבות ביטחון רבות, המגנות על בעלי הכרטיס.

אחת העיקריות שבהן היא תקן האבטחה EMV– שפותח על ידי שלוש ענקיות האשראי העולמיות, יורופיי, מסטרקארד ו-ויזה. הטכנולוגיה שמאחורי התקן היא זו המאפשרת לבצע עסקאות בכרטיס או בטלפון ללא מגע (Contactless), כשלמעשה, גם התקנים כמו שעונים חכמים כלולים בטכנולוגיה.

אמנם ישראל איחרה מעט להצטרף ל"מסיבה" של תקן ה-EMV, אך לאחר שבנק ישראל חייב את הרוב המכריע של העסקים בישראל לבצע עסקאות אשראי בתקן זה – החל מסוף יוני 2021 – המצב השתנה דרמטית, וכיום במקומות רבים כבר קיימים מסופי תשלום המאפשרים לבצע תשלומים בטכנולוגיה זו. אחרי הכל, זה טוב גם לעסקים עצמם – שרוצים לשדר תדמית טכנולוגית ומתקדמת, וגם להקל על הלקוחות להוציא אצלם כסף.

שכבת אבטחה נוספת היא הדרישה להקלדת קוד סודי בעסקאות בסכום של 300 שקל ויותר (בישראל). כך, גם אם בדרך כלשהי הכרטיס הפיזי או הדיגיטלי הגיע לידיים זרות, לא ניתן יהיה לבצע בו עסקאות בסכומים גבוהים מ-300 שקל, ללא ידיעת הקוד הסודי. וכמובן, גם ההגיינה משחקת תפקיד – בשנתיים של מגפת הקורונה, העובדה שתשלום בכרטיס דיגיטלי לא כולל מגע והעברת חפצים מיד ליד, היתה יתרון משמעותי מאוד. גם כיום, השמירה על הסטריליות נמשכת – וישנם אף עסקים בחו"ל שהכריזו כי הם אינם מקבלים יותר תשלום במזומן, אלא רק באשראי על צורותיו השונות.   כמו כן, חשוב לזכור כי כרטיס האשראי הדיגיטלי יכול להגיע אליכם באופן מיידי – ואפשר להתחיל להשתמש בו בלי לחכות. אם הנפקתם כרטיס אשראי חדש, ואתם עדיין מחכים שיגיע אליכם בדואר או עם שליח – כל מה שצריך לעשות הוא לבדוק את תיבת המסרים שלכם. שם אמור לחכות לכם קישור מאובטח לפרטי הכרטיס החדש שלכם. את הפרטים הללו אפשר להזין לאפליקציית ארנק דיגיטלי, ולהתחיל לבצע רכישות – גם באתרי אינטרנט, וגם בחנויות פיזיות.

בשורה התחתונה, כרטיס אשראי דיגיטלי הוא עוד דוגמה לחדשנות במגזר הפיננסי, שמגיעה בשנים האחרונות גם לישראל. המטרה ברורה – להקל על הצרכנים ככל האפשר בתשלום עבור עסקאות ורכישות, תוך העלאת רמת הבטיחות והגנה על כספם.

**הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;