על בטוח: כיצד נשתמש באחריות בארנק דיגיטלי

הארנק הדיגיטלי צובר תאוצה, ובקלות רבה מאפשר לכם לשלם באשראי גם אם יצאתם מהבית בלי ארנק. אז איך זה עובד ומדוע הארנק הדיגיטלי בטוח יותר לשימוש מהארנק הרגיל? כל הפרטים בכתבה שלפניכם

יום רביעי, 16 במרץ 2022

כמעט כל פעולה אפשר לעשות היום דרך הטלפון החכם שלנו, בקלות ובנוחות: בדיקת חשבון הבנק, שליחת בקשות לקופת החולים, הזמנה מהירקן או קניות באסוס, כמעט כל דבר שתחשבו עליו. אך פעולה בסיסית מאוד, וגם נפוצה מאוד, כזו שרובנו עושים כמה פעמים ביום, עדיין דורשת מאיתנו להכניס יד לתיק ולהוציא את הארנק: תשלום על קניות, במזומן או בכרטיס האשראי.

עם זאת מצב זה משתנה במהירות בזכות חידוש טכנולוגי שכבר נכנס לשימוש במדינות רבות ברחבי העולם, ועם הזמן מתחיל להתפשט גם בישראל: הארנק הדיגיטלי. למעשה, לא מדובר כלל בארנק, אלא באפליקציה אשר שוכנת בסמארטפון שלנו, מכילה את פרטי כרטיס האשראי, ומאפשרת לבצע תשלומים באמצעות הטלפון הנייד בלבד – ובאופן מאובטח. אבן דרך משמעותית במגמה זו היתה ב-2021, כאשר תקן EMV - לאבטחת עסקאות בכרטיסי אשראי חכמים – נהפך לחובה בכל בית עסק.

למעשה, גם אם יצאתם מהבית לסופר, מילאתם עגלה בכל טוב ורק בקופה גיליתם ששכחתם את הארנק; או אולי החלטתם על הליכה מהירה בשכונה עם הכלב, בלי תיק, כשרק הטלפון עליכם, אך פגשתם מכר שרצה לשבת איתכם לכוס קפה – הבעיה נפתרה: פשוט משלמים באמצעות הטלפון, בלי צורך לחזור הביתה לקחת את הארנק.איך לבקש הלוואה: מה הכי מתאים לכם?

ארנק דיגיטלי - איך זה עובד?

הצעד הראשון עבור מי שמעוניינים בארנק דיגיטלי משלהם, הוא התקנת אפליקציית תשלומים על הסמארטפון שלכם – כאשר אל תוך האפליקציה מזינים את הפרטים של כרטיס האשראי. לאחר ההתקנה, ניתן להשתמש בטלפון הנייד כדי לשלם, בלי צורך לזכור את הקוד הסודי. לרוב, ייעשה התשלום באמצעות הצמדה קצרה של הטלפון למסוף ייעודי.

כיום, בפני לקוחות בישראל עומדות מספר אפשרויות לשימוש בארנק דיגיטלי – אפליקציות מקומיות כגון ISRACARD Anypay Bit, PayBox, ועוד. נוסף על כך, אליהן מצטרפות אפליקציות בינלאומיות, כמו Google Pay אוApple Pay*

Apple Pay הוא שירות תשלומים מבית Apple, המאפשר למשתמשים, בעלי כרטיסי חיוב תומכים לשלם באמצעות מכשירי Apple התומכים שברשותם – iPhone, iPad, Apple Watch ומחשבי MAC. 

*Google Pay הוא שירות תשלומים מבית Google, המאפשר למשתמשים, בעלי כרטיסי חיוב תומכים לשלם באמצעות מכשירי האנדרואיד התומכים שברשותם. למעשה, הן מותקנות בטלפון הנייד או אפילו בשעון החכם ומאפשרות את העברת התשלום באמצעות קירוב המכשיר למסוף - פעולה שבמהלכה המכשיר שולח קוד אל המסוף, כדי לאשר את התשלום. לאחר ביצוע העסקה, באופן יעיל ומסודר אישור וסכום התשלום יופיעו מיידית על צג הנייד שלכם.

בעוד שלקוחות Apple יכולים לשלם אך ורק באמצעות Apple Pay, לקוחות Android יכולים לבחור האם לשלם באמצעות Google Pay, באמצעות  ISRACARD ANYPAY, או לשלב בין השניים. ANYPAY* הוא ארנק התשלומים מבית ישראכרט, אשר נמצא בתוך אפליקציית ישראכרט וגם הוא בדומה לאחרים, מאפשר ללקוחותיו להנות מחוויית קניה נוחה, קלה ובטוחה.

היתרונות של הארנק הדיגיטלי

כאמור, היתרון המרכזי של הארנק הדיגיטלי הוא העובדה שהוא מייתר את הצורך להסתובב עם ארנק ובו כסף מזומן וכרטיס אשראי. כך, פוחת הסיכון לאובדן או גניבה של הארנק ו/או הכרטיס, וניתן לבצע תשלומים גם באופן ספונטני, ללא תכנון מראש; כמו כן,  אין צורך לזכור את הקוד הסודי. יתרון נוסף הוא העובדה שכך הכרטיס לא עובר מיד ליד – מעלה חשובה עבור מי שמקפיד לשמור על כללי ההיגיינה.

גם אמצעי האבטחה של הארנק הדיגיטלי מתוחכמים יותר ויוצרים מעטפת הגנה משמעותית ללקוח, הן בכך שלא צריך להעביר את פרטי הכרטיס לבית העסק והן מאחר שאם הכרטיס נגנב, לא ניתן לבצע בו עסקאות בלי שחרור הנעילה. 

ארנק דיגיטלי - האם זה בטוח?

בקרב לא מעט צרכנים, מעלה הארנק הדיגיטלי חששות באשר לבטיחות התשלום באמצעותו, שמירה על המידע הסודי שלהם, מניעת חדירה לחשבון הבנק באמצעות הסמארטפון או גניבה מכרטיס האשראי. לכן, כדאי לדעת כי ארנק דיגיטלי הוא אמצעי תשלום ברמת בטיחות גבוהה במיוחד. ראשית, לא ניתן לשלם בארנק הדיגיטלי אם המסך של הטלפון החכם נעול. כלומר, על מנת לשלם יש להקיש את הקוד לסמארטפון או להשתמש בזיהוי ביומטרי – זיהוי פנים או טביעת אצבע. כך, במקרה של גניבה או אובדן – לא ניתן יהיה להשתמש במכשיר כדי לבצע תשלומים, שכן רק בעל המכשיר יכול לשחרר את הנעילה.

כמו כן, ניתן לחסום במהירות את אפשרות התשלום בארנק הדיגיטלי, במקרה שהמכשיר אכן נעלם, נגנב או מועבר לתיקון במעבדה. בנוסף, אופן התשלום עצמו מאובטח בכמה שכבות שונות. במהלך התשלום, אין צורך בהקשת הקוד הסודי של כרטיס האשראי – כך שאיש לא יכול לראות מה אנחנו מקישים. היות שהכרטיס עצמו גם אינו מועבר למוכר כדי שיעביר אותו במסוף התשלום, אין סכנה של העתקת פרטי הכרטיס. בכל עסקה, מעביר המכשיר קוד מזהה ייחודי בהצפנה מלאה – כך שאין צורך במסירת המידע של הכרטיס עצמו. יתרון אחר הוא בעובדה שמאחר שאין צורך בהקשת הקוד הסודי, אין צורך לזכור את הקוד הזה או להסתובב עם פתק שעליו רשום הקוד, ומועד לגניבה: כל מה שצריך הוא לזכור את הסיסמה לשחרור מסך הבית של הטלפון שלנו. הלוואות. 

כך תוודאו שהארנק הדיגיטלי שלכם בטוח

כאמור, בתשלום באמצעות ארנק דיגיטלי, יש מספר שכבות בטיחות שונות – החל בהצפנת המידע ועד לקוד מזהה ייחודי לכל עסקה. החברות המפעילות את אפליקציות התשלומים משתמשות בטכנולוגיות אבטחה מתקדמות במיוחד, אך גם ללקוחות יש חלק בשמירה על האבטחה. ראשית, חשוב לוודא כי מסך הבית מוגן – בין אם באמצעות סיסמה, קוד סודי או זיהוי טביעת אצבע או זיהוי פנים. זוהי שכבת האבטחה הבסיסית, כדי שגם אם יגיע המכשיר לידיים זרות, לא ניתן יהיה לעשות בו שימוש.

שנית, בעת התקנת אפליקציית תשלומים, מומלץ להפעיל "הזדהות חזקה" בעת הגישה לשירות. לסיכום, אין ספק שהשימוש באפליקציות תשלומים עבור ארנק דיגיטלי מתרחב מיום ליום – אך ישנם צרכנים שעדיין נמנעים מהמעבר, כאשר אחת הסיבות העיקריות לכך היא חשש מדליפה או גניבה של פרטי כרטיס האשראי או חשבון הבנק שלהם. כדאי לדעת כי למעשה, תשלום באמצעות ארנק דיגיטלי, הוא החלופה הבטוחה יותר. זאת, הודות להעברה המוצפנת והמאובטחת של המידע לבית העסק וללא צורך בחשיפת הקוד הסודי. כך שלמעשה, כל מה שעליכם לעשות הוא רק להתרגל להניח את הארנק בבית כי בקרוב מאוד אתם לא תזדקקו לו כלל.

*השירות הינו בכפוף לתנאי שירות "תשלום בנייד" המפורסמים באפליקציית ישראכרט, לתנאי שירות גוגל פיי המפורסמים על ידי גוגל ולתנאי שירות אפל פיי המפורסמים על ידי אפל ולמכשירים תומכים בלבד.
**מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;