מצלמה דיגיטלית

כנסו לתמונה: המדריך לרכישת מצלמת חובבים דיגיטלית

למה חשוב לבדוק בעצמכם את המשקל, האם עדיף זום אופטי או דיגיטלי ואיזה הוצאות נוספות יש לקחת בחשבון: כל מה שכדאי לבדוק לפני שמזמינים. מדריך תכל'ס

יום חמישי, 20 באפריל 2017

חובבי צילום רבים לא מוכנים להסתפק במצלמה שיש בטלפון הסלולרי, אבל גם אין להם צורך בכל הפיצ'רים המתקדמים של מצלמות אולטרה-מקצועיות. בשוק כיום יש לא מעט מצלמות דיגיטליות לחובבים שעושות עבודה מעולה. מצלמה דיגיטלית טובה היא אמנם רכישה לא זולה, אך כזאת שבהחלט יכולה לשרת אתכם במשך לא מעט שנים. אז איך בוחרים את המצלמה המתאימה? הנה הפרמטרים שהכי חשוב לבדוק לפני שקונים.


צרכים  

קודם כל ולפני הכול, הריצו עם עצמכם סדרה של שאלות מקדימות: לאיזה צורך תשמש אותי המצלמה? איזה סוג תמונות אצלם בדרך-כלל (פורטרט, נוף, ספורט, צילום מקרו וכו')? באיזה תנאים אצלם (פנים, חוץ, תאורה חזקה/חלשה)? עד כמה יש לי ניסיון בתפעול מצלמה ועד כמה אני מעוניין להעמיק בלימוד?
כדאי לדעת, שהמצלמות הדיגיטליות נחלקות היום לשלושה סוגים עיקריים:

1. מצלמות קומפקטיות (מכונות גם מצלמות "כוון ולחץ"): מצלמות קלות משקל שנכנסות לכיס, זאת לעיתים על חשבון הפיצ'רים ואיכות התמונה.

2. מצלמות דמויות SLR (המכונות גם מצלמות Super Zoom): מצלמות כבדות ומתקדמות יותר מהקומפקטיות ומשלבות יכולות של מצלמות מקצועיות.

3. מצלמות DSLR מקצועיות (המכונות גם "מצלמות רפלקס דיגיטליות"): אלו הן מצלמות כבדות יותר, בעלות מפרט עשיר, מגוון אפשרויות צילום, החלפת עדשות וכו').

רוב החובבים יכולים להסתפק במצלמות דמויות SLR, והיום יש גם לא מעט מצלמות קומפקטיות עם יכולות מרשימות. פה נכנסת למשוואה הקטגוריה הבאה.


משקל וניידות  

חשוב להיות מציאותיים ביחס לשאיפות המקצועיות שלכם בתחום הצילום. פרמטר המשקל הוא קריטי, כי להיסחב עם מצלמה גדולה זה מסורבל ולא נוח. לפעמים עדיף להתפשר על מצלמה קלילה יותר, כדי לא להשקיע בקניית מצלמה שבסוף תעדיפו להשאיר בבית מרוב שהיא כבדה. קחו בחשבון שהגודל והמשקל של המצלמה לא בהכרח מעידים היום על איכות התמונות שהיא תפיק. בדיוק בשל כך חשוב לקפוץ לביקור בחנות פיזית (ולא רק אינטרנטית), שבה תוכלו להחזיק את המצלמה ביד ולתפעל אותה. ודאו שהמשקל נוח ושהאחיזה מתאימה לכם.

מצלמה דיגיטלית

רזולוציה  

מגה-פיקסל זה לא הכול בחיים. היצרניות נוטות להתפאר בכמות אדירה של מגה-פיקסלים, כלומר מידת הפירוט שיש בתמונה (כמות הנקודות שממנה היא מורכבת), אבל חשוב לא להסתנוור מכך. ההיגיון אמנם אומר שיותר פיקסלים = תמונה איכותית יותר, אבל בפועל זה לא ממש כך. כמות הפיקסלים הדרושה לכם תלויה בגודל התמונה המרבי שתרצו להדפיס. רוב המצלמות מגיעות היום גם כך עם 5 מגה-פיקסל לפחות – נתון שמספיק להדפסת תמונות איכותיות בגודל רגיל (10X15). לפעמים מספר הפיקסלים הגבוה מגיע על חשבון פרמטרים הרבה יותר חשובים לאיכות התמונה, כמו גודל החיישן, איכות עיבוד התמונה ואיכות האופטיקה.


זום: אופטי או דיגיטלי?  

לא כל הזומים נבראו שווים. החלוקה המרכזית היום היא לזום אופטי וזום דיגיטלי. כדאי מאוד לתת עדיפות לזום אופטי כשמחליטים איזו מצלמה לקנות. הזום האופטי לא מאלץ אתכם להתפשר על איכות התמונה כאשר אתם מקרבים או מרחיקים את האובייקט. תמיד עדיף זום גדול ככל האפשר, כדי שתוכלו לצלם ממרחק גדול יותר. מצלמות דיגיטליות מתחילות עם זום 3X ומעלה, כלומר הגדלת אובייקט הצילום פי שלושה.


תוספות  

כשאתם מבקשים לקנות מצלמה, קחו בחשבון שהמחיר הנקוב הוא לא בהכרח המחיר הסופי שתשלמו. קרוב לוודאי שיהיו לא מעט תוספות שתצטרכו – או תרצו – לקנות יחד עם המצלמה. למשל: נרתיק מגן, כרטיסי זיכרון, סוללות רזרביות או נטענות, פילטרים, חצובה, פלאש חיצוני וכן הלאה. חלק מהחנויות כוללות כמה תוספות במחיר המצלמה או מוכרות את האביזרים בהנחה.


ביקורות  

באינטרנט מתרוצצות אינספור ביקורות על מצלמות דיגיטליות. תקראו אותן לפני שאתם מחליטים על דגם. עדיף להתמקד בביקורות באתרי מומחים, שנכתבו על-ידי אנשי מקצוע שיודעים מה הדרך הנכונה להשתמש במצלמות, וגם איך לבדוק אותן.


שירות    

המצלמות הדיגיטליות בנויות מהרבה מאוד חלקים רגישים ושבירים, ולכן בהחלט מועדות לתקלות. חשוב מאוד לבדוק שהאחריות היא של היבואן הרשמי, וכוללת גם את האביזרים הנלווים וחלקי חילוף מקוריים.


חיבורים וקישוריות  

מלבד החיבורים הסטנדרטיים למחשב (USB), מאוד נוח היום להשתמש בקישוריות WiFi שקיימת בחלק גדול מהמצלמות. מדובר בכרטיס רשת אלחוטי מובנה, שמאפשר העברה ושיתוף תמונות וסרטונים בקלות. בשוק יש מצלמות שכוללות גם רכיב Bluetooth או טכנולוגיית NFC, שמעבירים קבצים על-ידי הצמדת המצלמה למכשירים תומכים.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;