
לאכול את הסמארטפון: הפודיז שחייבים לעקוב אחריהם
ממסעדות שזכו בכוכבי מישלן ועד אוכל רחוב ברחבי העולם – אם אתם חובבי אוכל, עמודי הפודיז האלה הם בשבילכם
השפים רועדים מהביקורת שלהם, חברות מזון רוצות לשתף איתם פעולה והיכלי האוכל הגדולים בעולם רק מחכים שהם יבקרו אצלם. אין ספק שהפודיז הגדולים יודעים להשתמש בבלוטות הטעם המפותחות שלהם, בסקרנות ובאהבה לאוכל ולרוב גם בכישרון צילום מפותח, כדי להשפיע על תעשיית המזון וההסעדה העולמית. אז אם אתם מתעניינים בגורמה, אוכל רחוב, מאכלים אקזוטיים או טיולי אוכל, הבלוגים וחשבונות האינסטגרם/יוטיוב של המשפיענים הבאים הם תחנות חובה עבורכם.
Migrationology – מארק וויינס
"כשמטיילים בעולם, אוכל הוא הדרך הכי טובה להתחבר לאנשים", כותב מארק וויינס, טייל אוכל מקצועי ומי שעומד מאחורי אחד מבלוגי האוכל המפורסמים בעולם. מארק, שנולד באריזונה וחי כיום בבנגקוק, התפרסם בעיקר בזכות ערוץ היוטיוב שלו שבו הוא מצלם מנות אותנטיות מהמטבחים המקומיים בכל מקום שבו הוא מטייל בעולם (כולל ישראל), והוא מטייל הרבה כי זה בדיוק מה שהוא אוהב לעשות – לנסוע בעולם ולאכול. התכנים שהוא מעלה הם חובה לכל מי שרוצים לטייל בעולם בעקבות אוכל.

StrangerTalk – לי גריפיתס ואלואז באסוקי
זוג מספרי הסיפורים האלה ויתרו על משרות נוחות בסידני ויצאו לטייל בעולם במטרה להביא לכם את סיפורי האוכל שלא סופרו. בכל מקום שאליו הם מגיעים הם נפגשים עם התושבים המקומיים ומספרים את הסיפור שלהם דרך תרבות האוכל – היסטוריה, מתכונים, כלים, מנהגים ומסורות סביב אוכל. במסעותיהם הם נתקלים בטיפוסים מיוחדים כמו מגדלי אצות הקומבו ביפן. לא תמצאו בבלוג הזה מדריך ערים או מסעדות, אבל תזכו לחוות מקרוב תרבויות מקומיות, חלקן נכחדות, דרך סיפורים אנושיים וצילומים מרהיבים שמלווים אותם.
datingmrmichelin – בריאן ורבקה רובינסון
בריאן ורבקה, שגרים בפיליפינים, הציבו לעצמם מטרה ברורה: לאכול בכל המסעדות שזכו בכוכבי מישלן. הם נוסעים לחו"ל פעם או פעמיים בחודש ויוצאים בכל ערב, ולפעמים גם ביום, לדייט במסעדה מעוטרת כוכב מישלן אחד לפחות. את החוויות הקולינריות היוקרתיות האלה הם מתעדים בחשבון האינסטגרם הפופולרי שלהם כמובן. עד היום הם ביקרו בלמעלה מ-350 מסעדות שדורגו במהדורות אירופה, אסיה ואמריקה של מדריך המסעדות היוקרתי.
Pissing in the Punch Bowl – מרקוס נילסון
נילסון הוא שף לשעבר שהפך לצלם אוכל זוכה פרסים. זה לא מפליא, כי בכל מה שקשור בצילום מאכלים וחוויות אוכל, הוא לגמרי חושב מחוץ לקופסה – בניגוד למקובל, הוא דווקא לא מחפש להציג את האוכל בצורה הכי מפוארת, אלא בצורה הגולמית והמוחשית יותר שלו. נילסון מצלם בכל מקום שבו הוא אוכל, איפה שזה לא יהיה – ברחבי העולם או בבית שלו בברוקלין. התמונות שלו יגרמו לכם לרצות לנסוע אחריו לכל מקום ולאכול בדיוק את מה שהוא אוכל.
Food With Michel – מישל פיפק
"איפה אוכלים את הדבר הזה ועכשיו?" זו הקריאה שעולה באופן בלתי נשלט כשמשוטטים בין התמונות בחשבון האינסטגרם של מישל פיפק. מישל, חובב אוכל צעיר, מעלה את התמונות שהוא מצלם לגן העדן האינסטגרמי שלו (לא סתם יש לו 259 אלף עוקבים). בין אם הוא מצלם ארוחה של עשר מנות או המבורגר עסיסי בלחמנייה, הוא תמיד משתמש ברקע לבן פשוט (באוטו יש לו תמיד מפה לבנה וסולם, לכל מקרה), ומוצא את התאורה המושלמת שמקרבת את המאכלים האלה לגן עדן.
GirlEatWorld – מליסה היי
מה שהופך את חשבון האינסטגרם של מליסה היי לטעים ומשפיע במיוחד הוא הקונטקסט שבתוכו היא בוחרת למקם את המאכל בכל תמונה. המאכלים תמיד מצולמים במקום שיספק להם הקשר תרבותי – קינוח מסורתי על מקל בעיר ארשיאמה ביפן יצולם על רקע פריחת הדובדבן וחטיף ה"טים-טם" האוסטרלי יצולם על רקע בית האופרה של סידני. אבל מה שבטוח, בין אם היא טועמת תותי בר בהרי אוקראינה או קלח תירס צלוי על חוף ים באינדונזיה, תמיד יתחשק לכם לקפוץ ישר לתוך התמונה ולתת ביס.