
מה זה כרטיס נטען? כל מה שצריך לדעת על נטענצ'יק
שוב הילדים צריכים כסף, אך אין זמן לקפוץ לכספומט? כבר לא צריך לתת להם את כרטיס האשראי שלכם: הכירו את כרטיס האשראי "נטענצ'יק", שמאפשר לכם לשלוט בהוצאות של הילדים בכל רגע נתון וגם ללמד אותם התנהלות כלכלית חכמה
בעידן של יוקר מחיה עולה ואי-ודאות כלכלית, כולנו מנסים לשפר את האופן בו אנחנו מנהלים את תקציב משק הבית, ולעקוב באופן קבוע אחרי ההוצאות – כדי לוודא שחשבון הבנק שלנו מסוגל לעמוד בהן, וכי אנחנו עומדים ביעדים הפיננסיים שהצבנו לעצמנו.
אולם כאשר הילדים שלנו גדלים ונהפכים לבני נוער היוצאים מהבית אל העולם באופן עצמאי, הדברים מסתבכים. הסיטואציה המוכרת חוזרת על עצמה: הילדים מבקשים כסף לקניות או בילויים, אך אין מספיק מזומן בבית. אחת האופציות היא לתת לנער או לנערה את כרטיס האשראי שלנו – אבל כך קשה לנו לעקוב אחרי ההוצאות שלהם בזמן אמת או להגביל אותן, ותמיד קיימת הסכנה שהם יאבדו את הכרטיס.
עם זאת, יש גם דרך שלישית, קלה ונוחה יותר לכל הצדדים – כרטיס אשראי נטען. זהו כרטיס אשראי שבו אנו יכולים לקבוע מראש את הגובה המרבי של ההוצאות, תוך מעקב מתמיד אחריהן. כרטיסים נטענים נמצאים בשימוש נרחב בעולם, ומשמשים אנשים רבים המבקשים להגביר את השליטה שלהם בהוצאות ולמנוע משיכת יתר. עבור הורים, זהו פתרון יעיל לצורך לאפשר לילדים להוציא כסף בעצמם – תוך בקרה צמודה.
הגמישות של הכרטיסים הנטענים הופכת אותם לשימושיים גם עבור מעסיקים, המספקים אותם לעובדים לצורך הוצאות משרדיות, כמו גם עבור גורמים המתחזקים עבורנו את משק הבית או מטפלים בילדים. בכתבה זו נלמד כיצד פועלים כרטיסי אשראי נטענים, למי הם מתאימים – ואיך משתמשים בהם.
הכרטיס שיעזור לכם לא להיכנס למינוס
כרטיס נטען הוא סוג של כרטיס אשראי או דביט שניתן לטעון בו סכום כסף מוגדר מראש. בניגוד לכרטיסי אשראי רגילים, כרטיסים נטענים אינם מחוברים ישירות לחשבון בנק ואינם מאפשרים "משיכת יתר". המשתמש יכול להוציא רק את הסכום שנטען בכרטיס מראש, מה שמקל על ניהול תקציב ההוצאות השוטפות והמשתנות. כאשר הסכום שהוטען בכרטיס אזל – לא ניתן להשתמש בו, עד לטעינה הבאה.
הגבלה זו עוזרת לנו להימנע מהוצאות מיותרות, שחלקן נובעות מדחף רגעי ולא מתוך צורך מבוסס, ובאופן כללי – מסייעת לנו בשיפור ההתנהלות הכלכלית והופכת אותנו לצרכנים מחושבים ואחראיים יותר. כאשר אנו יודעים מראש שגובה ההוצאות שלנו מוגבל, וכי כאשר נגיע למגבלת הסכום אותו טענו בכרטיס – לא נוכל יותר לקנות דבר, כנראה שנשקול בכובד ראש כל רכישה ורכישה. מגבלה זו תגרום לנו לוודא שכל הוצאה היא אכן הכרחית, ולבדוק מראש אם המחיר הוא אופטימלי.
שליטה להורים – עצמאות לילדים
כרטיסים נטענים מתאימים במיוחד להורים המחפשים פתרון שיאפשר לבני הנוער שלהם ללמוד התנהלות כלכלית חכמה, לצד בקרה והגבלה מסוימת על גובה ההוצאות. זאת מאחר שהכרטיס מאפשר לבני הנוער את העצמאות שהם כה זקוקים לה ללא צורך לבקש מזומן מההורים עבור כל פעילות, אך במקביל, ההורים יכולים להגביל את היקף השימוש בכרטיס ואף לעקוב אחרי ההוצאות של הילדים באמצעות קבלת עדכון מלא על כל פעולה שנעשתה בכרטיס ישירות לנייד. זהו פתרון נדרש במיוחד בתקופות כמו החופש הגדול, בהן בני הנוער מרבים לשוטט מחוץ לבית עם חברים.
יתרון נוסף ומשמעותי, הוא שהכרטיס מאפשר להורים ללמד את ילדיהם על התנהלות כלכלית נכונה כבר מגיל צעיר, בסביבה מוגנת וללא סיכונים כלכליים. הילדים מודעים למגבלת התקציב המוגדרת לפי הסכום הטעון בכרטיס, ולומדים לתכנן מראש את ההוצאות החודשיות שלהם בהתאם - על מנת לעמוד במגבלה ועדיין לקנות ולעשות כל מה שתכננו.
כרטיסים נטענים הם פתרון שימושי גם עבור מי מאיתנו שמעסיקים מטפלים, מנקים ועובדי משק בית אחרים – כך אנחנו יכולים לתת להם כרטיס אשראי לטובת הוצאות עבור הבית, כמו פעילויות לילדים, קניות בסופר, הזמנת ארוחות וכן הלאה. זאת תוך שליטה מלאה שלנו על ההוצאות ומעקב שמאפשר לנו לוודא כי הכסף הוצא אך ורק לצורך המטרות שהוגדרו מראש.
גם ילדים בוגרים המסייעים להוריהם יכולים להסתייע בכרטיס המחובר לחשבון של ההורים, ומאפשר להם לערוך קניות עבורם ולהזמין שירותים שונים, תוך שההורים יכולים לבדוק ולראות בדיוק מה השימוש שנעשה בכספם.

כל היתרונות בכרטיס נטען אחד
נטענצ'יק הוא כרטיס האשראי הנטען של ישראכרט – כאשר ה"צ'יק" רומז על קלות ופשטות של השימוש בו. את הכרטיס אפשר להנפיק באופן דיגיטלי בתוך דקות ספורות – ולהתחיל להשתמש בו. כאמור, היתרון העיקרי של הכרטיס הוא היכולת לשלוט בהוצאות ולהגביל אותן מראש, זאת לצד יתרונות משמעותיים נוספים:
- טעינה גמישה: עד 1,000 שקלים בטעינה אחת, 4,000 שקלים בחודש ו-10,000 שקלים בשנה.
- ביטחון מרבי: במקרה של אובדן, גניבת הכרטיס או פרטי הכרטיס, הגנב לא יוכל להשתמש בו כאוות נפשו – הוא יהיה מוגבל לסכום הטעון בכרטיס.
- ניהול, מעקב וטעינה בצ'יק: את נטענצ'יק אפשר לטעון באמצעות האפליקציה והאתר של ישראכרט, וכך גם לעקוב מקרוב אחרי ההוצאות, כולל קבלת התראה בזמן אמת בנוגע לכל הוצאה.
- כמו כל כרטיס אשראי: ניתן להשתמש בכרטיס ממש כמו בכרטיס אשראי רגיל, בכל בית עסק המכבד כרטיסי מאסטרקארד, כולל רכישות אונליין או בשימוש באפליקציית תשלום בסמארטפון. מוכן לשימוש באופן מיידי: ההנפקה, כאמור, מתבצעת דיגיטלית דרך אתר ישראכרט או האפליקציה. פרטי הכרטיס מתקבלים באופן מיידי כך שניתן להשתמש בו באמצעות אפליקציית תשלום כדוגמת אפל פיי או גוגל פיי, בלי צורך לחכות עד לקבלת הכרטיס הפיזי בדואר.
- כרטיס לכל ילד: כרטיסי נטענצ'יק מקושרים לכרטיס הישראכרט החוץ-בנקאי של אחד ההורים – כאשר עבור כל תעודת זהות, ניתן להנפיק עד שלושה כרטיסי נטענצ'יק.
- שומרים על הילדים: אמנם ניתן להשתמש בכרטיס כמעט בכל בית עסק בישראל וגם בחו"ל, אך השימוש בכרטיס אינו מתאפשר בבתי עסק הנוגעים לתחומים שאינם מתאימים לילדים, כגון הימורים, דלק וכן הלאה.
- עלויות מופחתות: הנפקת הכרטיס אינה כרוכה בעמלה - ובשלושת החודשים הראשונים אין עמלת טעינה על הכרטיס.
בשורה התחתונה
כרטיסים נטענים - במיוחד נטענצ'יק, מציעים פתרון יעיל ובטוח לניהול ההוצאות השוטפות, והוא מתאים במיוחד להורים לילדים ובני נוער. הכרטיסים מאפשרים לנו לדעת מה בדיוק הילדים רוכשים ומתי, מספקים בטיחות מוגברת, ואפילו מאפשרים לנו ללמד את ילדינו עקרונות בסיסיים של התנהלות פיננסית אחראית, בדרכם לעצמאות כלכלית משלהם.
המנפיקה ישראכרט בע"מ. הנפקת הכרטיס נתונה לשיקול דעתה הבלעדי של ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
הזמנת כרטיס נטענצ'יק אינה כרוכה בעלות. הזמנת הכרטיס אפשרית אך ורק ללקוחות מחזיקי כרטיס אשראי חוץ בנקאי של ישראכרט. עמלת טעינה נגבית בהתאם למפורט בתעריפון ישראכרט חוץ בנקאי.
סכום הטעינה המירבי לא יעלה על 1,000 ₪, כך שהיתרה הצבורה בכרטיס בכל עת לא תעלה על 1,000 ₪, לא ניתן לטעון במצטבר לכרטיס יותר מ-4,000 ₪ בחודש קלנדרי ויותר מ-10,000 ₪ בשנה קלנדרית. ניתן להזמין עד 3 כרטיסים נטענים ללקוח.
לא ניתן להשתמש בכרטיס נטענצ'יק בענפי משק מסויימים כגון: הימורים, העברות כספים, דלק, קריפטו, מלונאות, השכרת רכב ועוד בהתאם למפורט בהסכם הכרטיס הנטען
בכפוף לתנאי שימוש תשלום בנייד ולתנאי שימוש בשירות – "Google Pay" המפורטים באתר ובאפליקציית ישראכרט. ולתנאים המפורסמים על ידי Google בקשר עם השימוש ב Google Pay.