
שברתם רגל באמצע הטיול? כך תשתמשו בביטוח הנסיעות שלכם
מרגישים רע במיוחד, זקוקים לפינוי, הילד קודח מחום? יש כמה דברים שצריך לעשות כדי לחזור לארץ בריאים ושלמים, מבלי שצברתם חוב ענק על הטיפול
כשאנחנו חושבים על חופשה בחו"ל עולות בעיני רוחנו תמונות של נופים קסומים, רחובות סואנים, אנשים בעלי מראה זר, אוכל טוב ושופינג. אף אחד לא מדמיין דווקא בית חולים או קליניקה של רופא. אבל לפעמים הטיול שלנו מקבל תפנית לא צפויה, ובוודאי לא רצויה, ומאלץ אותנו לקבל טיפול רפואי. זה יכול להיות בעיה מינורית יחסית כמו כאב בטן שלא עובר, מקרה קריטי יותר של שבירת יד או רגל, או אפילו להגיע להתפרצות של מצב רפואי המצריך אשפוז בהול.
כאשר מתרחש אותו מקרה שבו יש צורך בהתערבות רפואית, לאי-הנעימות ולקלקול הטיול מצטרפת עוד בעיה מהותית: תייר שאינו מבוטח בביטוח בריאות עלול למצוא את עצמו נדרש לשלם סכומים גבוהים מאוד עבור הטיפול, גם אם לא מדובר בטיפול יקר או מסובך.
לכן, כדי להקדים תרופה למכה, חשוב לעשות ביטוח נסיעות עוד לפני שעולים על המטוס. אין פשוט מכך. שורה של חברות ביטוח מאפשרות היום רכישת פוליסת ביטוח נסיעות באינטרנט. הבחירה לא אמורה להיות קשה מדי: מספטמבר 2017 הוסדר חוקית נושא ביטוחי הנסיעות לחו"ל, וכעת קיימת אחידות בין כל חברות הביטוח: כמעט כולן מציעות חבילת בסיס זהה, כאשר עליה ניתן להוסיף בתשלום הרחבות שונות: כיסוי לביטול נסיעה, לתאונות אישיות, ספורט אתגרי ועוד.
הנה כמה נקודות שכדאי שתדעו אם תזדקקו להפעיל את הביטוח בחו"ל:
1. הכינו מראש את מספר הטלפון של המוקד הרפואי: לכל חברת ביטוח יש את הכללים שלה, אבל הבסיס בדרך כלל דומה עד זהה – מתקשרים למוקד טלפוני שמפעילה חברת הביטוח או שלוחה שלה (במקרה של AIG, למשל, יוצרים קשר עם המוקד הרפואי של ה-IMA), ומקבלים מהנציג הנחיות מה לעשות, לאן אפשר לפנות ולאיזה מרכז רפואי להתפנות. מוקדים אלה עובדים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע ונציגיהם דוברי עברית. לכן, לפני שאתם עולים על המטוס דאגו שיהיה לכם מספר הטלפון הנחוץ באופן זמין. שימרו אותו בנייד או על פתק במקום בטוח, וכך לא תצטרכו להסתבך בחיפוש אחריו דווקא ברגע שבו אתם הכי לחוצים.

2. קודם כל הבריאות: אם מדובר במקרה חירום, ואין לכם זמן לתאם הגעה לבית החולים או לרופא עם המוקד הרפואי של הביטוח, תוכלו בדרך כלל ליצור קשר עם המוקד לאחר שכבר הגעתם לבית החולים. לאחר קבלת הטיפול, ואחרי ששילמתם עליו, תצטרכו לפתוח תביעה מול חברת הביטוח, ולהמתין לקבלת החזר ממנה.
3. נאלצתם לדחות את הטיסה בגלל הטיפול? כאשר הטיפול לא מאפשר חזרה לארץ בזמן ומאלץ אתכם לדחות או לבטל את כרטיס הטיסה – חברת הביטוח תכסה את עלות הכרטיס החדש שנרכש.
4. מלווה צמוד: מה קורה עם השותפים שלכם לטיול בזמן שאתם, לא עלינו, מאושפזים? מומלץ שגם השותף לטיול יהיה מכוסה בביטוח נסיעות, וכך גם הילדים, כאשר הם נוסעים אתכם. זאת, מכיוון שהביטוח של המלווה יכסה את העלות הכרוכה בצורך שלו להישאר לצדכם. אם נסעתם לבד, דעו שבמקרים שבהם אושפזתם ליותר מ-3 ימים, הביטוח יכסה את העלות של כרטיס טיסה-הלוך חזור מישראל של מלווה שיוקפץ מהארץ לשהות לצדכם.
מכיוון שלכל חברת ביטוח יש את פוליסת ביטוח הנסיעות שלה ואת הדברים שהיא מכסה ולא מכסה – מומלץ לעשות השוואה ולבחור את הביטוח שמכסה את כל התרחישים האפשריים. אל תבחרו רק לפי המחיר הזול ביותר. עלות ביטוח נסיעות היא זולה מלכתחילה והפער בין הסכום הזעום שתצטרכו להוסיף עבור כיסוי רחב יותר, לבין החיסכון הכספי שהוא יספק לכם במקרה הצורך – גדול.
טסים לחו"ל? היכנסו לכאן וקבלו הצעה משתלמת במיוחד לביטוח נסיעות