
7 חנויות פטיסרי שאתם חייבים לבקר בהן בפריז
מקרונים בשלל צבעים, אקליירים מפתים וכמובן – הקרואסון. מדריך תכל'ס מתוק במיוחד לטיול הבא שלכם בעיר האורות
המקרונים הצבעוניים, המאפים הנימוחים, הקרואסונים המושלמים ועוגות המילפיי. אין קינוח שתרצו בו ולא תוכלו להשיג באחת ממאות המאפיות והקונדיטוריות בפריז. לאן אתם פשוט חייבים להגיע בטיול הבא? יצאנו לבדוק.
1. Ladurée
כבר שנים שלאדורה מעטרת את רשימות הקונדיטוריות המוצלחות ביותר, בעיקר בגלל המקרונים הצבעוניים שהיא ידועה בהם. עם סניפים בכל העולם, המלאים בקינוחים ודברי מתיקה, היא מיצבה את עצמה כקונדיטוריה מובילה שמגדירה את הטרנדים והמגמות בתחום. שפים וקונדיטורים נושאים אליה את עיניהם ומחכים לקולקציות הקינוחים העונתיות של הקונדיטוריה הוותיקה, שהחלה כמאפייה פריזאית קטנה לפני יותר מ-150 שנים. כשתבקרו בפריז תוכלו לבקר באחד משמונת הסניפים שמפוזרים ברובעים השונים של העיר, ולטעום את המקרונים המפורסמים שנראים כמו תכשיטים יפים.
כתובת: 8 סניפים הפזורים ברחבי העיר
2. Pierre Hermé
מה לא נכתב על הקונדיטור פייר הרמה, שהקים במו ידיו אימפריית קינוחים מפוארת. הרמה הפך לשם נרדף לאיכות והוא מגדיר את הסטנדרט בענף. הוא מתמחה בקינוחים שנראים כמו יצירות אמנות, וידוע בחיבתו לטעמים אקזוטיים ולא קונבנציונליים, כמו טעם האיספהן המבוסס על מי ורדים, מוגאדור המשלב בין פסיפלורה ושוקולד חלב, או וניל שמקורותיו בטהיטי, מדגסקר ומקסיקו. כיאה לאימפריה, להרמה יש תשעה סניפים ברחבי פריז שבהם תוכלו לטעום את הקינוחים המפורסמים.
כתובת: 9 סניפים הפזורים ברחבי העיר
3. Boulangerie Bo
מבחוץ, הקונדיטוריה יכולה להיראות כמו שייכת למאה אחרת, אבל מבפנים מתחולל קסם אמיתי. עם ויטרינה ארוכה עמוסה בקינוחים, אריחים וארונות בצבע טורקיז ולחמי מחמצת שיושבים על המדפים, "בולונז'רי בו" כבר מזמן הפכה למוקד עלייה לרגל עבור חובבי המתוקים והפחמימות. היא ידועה במיוחד במילפיי שלה, שעשוי בצק עלים מקורמל שמתפצח בפה, ובקינוחים שלוקחים השראה מהמטבח היפני עם טעמים מיוחדים כמו מאצ'ה, יוזו וממרח שעועית אזוקי מתוקה.
כתובת: 85 Bis Rue Charenton

4. genie le eclair du
הפטיסרי המודרני כמו נולד לעידן האינסטגרם וטרנד ה"food porn" שתקף את העולם, אבל אל תטעו – האקלרים שבו הם מהטובים שתוכלו לטעום. הפטיסרי מוכר דברי מתיקה, שוקולד, מאפים ואפילו סנדביצ'ים וסלטים, אבל ידוע במיוחד באקלרים הגרנדיוזיים שלו, שממולאים במגוון רחב של קרמים מיוחדים ומצופים בכל הטעמים שרק תוכלו לחשוב עליהם – אקלרים ממולאים בקרם ג'נדויה וקרמל מלוח, וניל צרפתי ופטל, אקלרים במילוי מסקרפונה, קרמל וחמאה מלוחה, אקלר בטעמי פאי לימון, ובטעמים אקזוטיים יותר כמו קרמבולה קריספית או גנאש פרלינה ושקדים. בפטיסרי הזה לקחו לקצה את הטעמים המיוחדים, ושדרגו אותם לרמה חדשה לגמרי.
כתובת: 14 Rue Pavée
Du Pain et des Idées .5
המקום אמנם מוגדר כמאפייה ולא פטיסרי קלאסי, אבל גם אם אתם חובבי מתוק וקצפות המאפים בו עדיין שווים את הביקור. המאפייה מייצרת מדיי יום לחמי מחמצת ושיפון טריים, וכמובן את המאפים הצרפתיים המזוהים איתם כל כך. קרואסונים ומאפי בצק עלים נחים בסלסלות ענק על הבר רחב הידיים, ומתחדשים באופן תדיר כך שבכל רגע תוכלו למצוא מאפה חם שיצא מהתנור ורק מחכה שינגסו בו. אם יתמזל מזלכם תוכלו למצוא את שבלולי הפיסטוק או את ה"גאלט דה רואה" המכונה גם עוגת המלכים. העוגה מורכבת משכבות של בצק עלים ובתוכם קרם שקדים נימוח ועדין ונמכרת בעיקר בתקופת חג המולד.
כתובת: 34 rue Yves Toudic
Carette .6
בית הקפה Carette, שיושב באחת מהפינות המרכזיות בפריז ומשקיף על מגדל אייפל, נראה כמו לקוח מציור פריזאי. דרך חלונות הזכוכית הגדולים תוכלו לראות את ההיצע של הפטיסרי, שכולל בין השאר את עוגת סנט אונורה המפורסמת, קרואסונים קלאסיים עשויים בצק רווי חמאה וכמובן – את עוגיות המקרון במגוון רחב של טעמים. בימי שמש חמימים תוכלו לשבת בשולחנות שבחזית ולספוג את ההווי הפריזאי, לשתות כוס יין ולאכול את אחת מעוגות הוויטרינה הצבעוניות.
כתובת: 4 place du Trocadéro
Angelina .7
הפטיסרי הצרפתי ידוע בבית הקפה הצמוד אליו, שבו ניתן לשבת לתה של השעה 17:00 או לשוקולה ל'אפריקן", או שוקולה שו – השוקו החם שהפך למנת הדגל של המקום. בנוסף תוכלו למצוא באנג'לינה מקרונים, קרואסונים ואקלרים ממולאים, ולהצטלם מול הוויטרינה הצבעונית, שמכילה קינוחים מודרניים לצד קלאסיים, שיתאימו לכל חך.
כתובת: 226 rue de Rivoli, פריז