
טסים לתפוח הגדול? הנה 5 פיצות שכדאי שתטעמו
דקות או עבות, מסורתיות או חדשניות – ברחבי ניו יורק מפוזרות אלפי פיצריות שאופות פיצות מז'אנרים שונים ומגוונים. הנה כמה ששווה לנסות.
כשאנחנו חושבים על פיצה, מטבע הדברים האסוציאציה הגיאוגרפית שעולה בראשנו היא איטליה. אבל האיטלקים הם ממש לא היחידים שיודעים להכין פיצה ראויה. ההיסטוריה של האמריקאים עם הפיצה ארוכה, ומספר הפיצריות הפזורות ברחבי ניו יורק כמעט מצדיקות לשנות את כינוייה מ"התפוח הגדול" ל"הפיצה הגדולה". ברחבי העיר ישנן פיצות מז'אנרים שונים ומגוונים, שמאפשרות לכל חובב למצוא את הנישה שלו.
אלה חמש מהפיצריות המומלצות בניו יורק:
Speedy Romeo
פיצה בסגנון סיינט לואיס, משמע דקה במיוחד ובעלת קראסט ("הקשה של הפיצה") פריך, העשוי משמרים. על הפיצה יש שילוב של גבינות צ'דר, פרובולונה וגבינה שווייצרית והיא נחתכת לריבועים, לא משולשים. מלבד פיצה ניתן למצוא אצל ספידי רומאו מאפיי פאי שונים הנאפים בתנור עצים.
מהביקורות ב- Trip Advisor: "אוכל טוב ולא יומרני. הפיצה הטבעונית הייתה מצוינת וכך גם הקינוח", "מקום מדהים, פיצה לא מהעולם הזה. חובה לנסות!", "המקום נראה קול מבפנים והאוכל טוב מאוד. פיצה מרגריטה וסלט הקיסר מומלצים".
כתובת: 63 Clinton St, New York City, NY 10002-2432
Juliana's Pizza
בשביל הפיצה של ג'וליאנה תצטרכו לצאת ממנהטן ולהגיע לברוקלין, אבל מי שטעם מעיד שזה שווה את זה. פיצה קלה ואוורירית עם גבינה ורוטב בעלי טעמים עשירים.
מהביקורות ב- Trip Advisor: "צריך לחכות בתור אבל זה שווה את זה. הפיצה הכי טובה. מייצגת היטב את איטליה הקטנה או אפילו את איטליה הגדולה", "מבין כל הפיצות שניסינו בטיולנו – זו הייתה הטובה ביותר", "מצוין זה התיאור ההולם. פיצה דקה כמו שצריך, עם תוספות טעימות ורכיבים טריים".
כתובת: 19 Old Fulton St, Brooklyn, NY 11201-1322

Ribalta Pizza
בלב היוניון סקוור ניצבת פיצרייה שהמבינים טוענים שאינה מוערכת מספיק. ההתמחות שלה היא פיצה נאפוליטנית העשויה מרכיבים המגיעים מנאפולי בלבד. התוצאה היא פיצה קלילה מהרגיל (הודות לקמח ולשמרים המיוחדים) שלא מפילה עייפות לאחר האכילה. עוד מומלץ במקום: פשטידת קישואים.
מהביקורות ב-Trip Advisor: "פיצה וסלטים טעימים, שירות מצוין", "אוכל מדהים, הפיצה הכי טובה בעיר וצוות ידידותי", "הפיצה נטולת הגלוטן הכי טובה בעיר, גם הפסטות והקינוחים מצוינים".
כתובת: 48 E 12th St, New York City, NY 10003-4640
Joe's Pizza
פיצרייה ותיקה שעומדת בווילאג' עוד מ-1975 ופתוחה עד השעות הקטנות של הלילה. שירות זריז באווירת פאסט פוד שמספק לכם סלייס עם גבינה משובחת ורוטב קולע, שאינו מתוק מדי או חמוץ מדי. פתרון מצוין כאשר אתם באווירת מאנץ' ורוצים פשוט לבוא, לשלם, לקבל פיצה ולהמשיך הלאה.
מהביקורות ב-Trip Advisor: "אני לא חושב שפיצה ניו-יורקית יכולה להיות יותר טובה מזה. ארוחת צהריים טעימה, פשוטה וזולה", "מה שטוב במקום הזה הוא שתמיד מקבלים סלייס חם וטרי ישר מהתנור. התור זז מהר והפיצה מושלמת", "שווה לחכות. סלייסים גדולים – אבל לא כבדים – בניחוח משכר. הרוטב עשיר, הגבינה טרייה והבצק ממש טעים".
כתובת: 7 Carmine St, Frnt 1, New York City, NY 10014-4441
Di Fara
עוד פיצרייה ותיקה מאוד. Di Fara נמצאת בברוקלין מ- 1964 והבעלים המקורי, דום די-מרקו בן ה- 80, עדיין מכין בה במו ידיו כל פיצה ופיצה. פיצה פשוטה אבל טעימה, בטעם של פעם. הרוטב שלה, העשוי מעגבניות סן-מרזנו (עגבניות איטלקיות המיועדות במיוחד לרוטב פסטה) הוא שם דבר. שילוב הרוטב עם גבינות גרנה-פדנו, מוצרלה, פרמזן וקורטוב בזיליקום נחשב למנצח.
מהביקורות ב- Trip Advisor: "פיצה יוצאת מגדר הרגיל. יכולתי להישאר שם כל היום. די-מרקו הוא מאסטר של אמנותו", "כנראה הפיצה הכי טובה בברוקלין. לא השתנה כל השנים. רכיבים מדהימים וטבח שהוא אמן. שווה את התור והמחיר הגבוה", "לא המקום למי שלא מוכן להמתין בסבלנות אבל מי שמוכן יגלה שזה היה שווה את זה".
כתובת: 1424 Avenue J, Brooklyn, NY 11230-3702