
רכבת, מונית או חניה לטווח ארוך: כל הדרכים להגיע אל נתב"ג ולחזור הביתה
הנסיעה אל שדה התעופה או ממנו היא בדרך-כלל החלק הפחות מהנה של הטיול. כדאי להשקיע קצת מאמץ ולמצוא את הדרך לקצר אותה ולצמצם את עלותה
כשההתרגשות לפני הנסיעה גואה, כל מה שאנחנו רוצים זה להגיע לשדה מהר, לעבור את הבידוק הביטחוני, לחלוף בדיוטי פרי ולהתיישב בכיסא המטוס. ולהפך. לא משנה כמה נהדרת הייתה החופשה, ברגע שהמטוס שלנו נוחת על הקרקע, כולנו רק רוצים להגיע הביתה, למקלחת חמה ולמיטה המוכרת שלנו.
אם אתם מתכננים להגיע בקרוב אל שדה התעופה, אתם ודאי תוהים מה תהיה הדרך הזולה ביותר ואיך יהיה הכי נוח לעשות זאת. במידה שיש לכם רכב, תוכלו פשוט להעמיס את המזוודות, לנסוע לנתב"ג, לחנות שם עד למועד החזרה ואז פשוט לחזור בלי לחכות לא לרכבת, לא למונית ולא לאף בן משפחה. אלא שלא תמיד יש כוח לנהוג, במיוחד אם ממתינה לכם טיסה ארוכה, ובטח אם הטיסה מתוכננת לשעות הקטנות של הלילה.
מרכיב חשוב ומשמעותי נוסף הוא עלות החניה. המחירים הגבוהים הופכים את הרעיון של השארת הרכב בשדה לכל משך הנסיעה לרעיון יקר מאוד. מחיר חניה בחניון המקורה לטווח ארוך עומד על לא פחות מ-70 שקל ליממה; בחניון הרגיל לטווח ארוך – 40 שקל, וגם בחניון של טרמינל 1 תשלמו 40 שקל ליממה. כל שעה נוספת תעלה לכם 9 שקלים.
למעשה, אם אתם טסים אפילו לימים ספורים, עלות החניה מגיעה למאות שקלים. למשל, אם תיכנסו לחניון המקורה ב-22 בפברואר בשעה 10:00 בבוקר ותצאו ממנו ב-28 בפברואר בשעה 15:00, תיפרדו מ-480 שקל. אם תחנו בדיוק את אותו פרק זמן בחניון הצמוד לטרמינל – המחיר כבר יקפוץ ל-560 שקל – וזה מבלי לומר מילה על עלות הדלק, כמובן.

בעידן הלואו קוסט, שבו הישראלים טסים לאירופה במחירים של עשרות אירו לכרטיס, הוצאה כזו על חניה יכולה לעלות על מחיר הכרטיס.
אגב, חשוב לזכור גם כי במידה שאתן לא חונים בסמוך לטרמינל, עליכם להיעזר בשירותי השאטלים – מה שמייצר אי-נוחות ומאריך את זמן השהייה בשדה, כשכל מה שאנחנו רוצים זה להגיע הביתה או אל היעד.
קיימת גם חלופה של נסיעה ברכבת, אבל היא לא רלוונטית לכל האזרחים בכל חלקי הארץ – ובמקומות שבהם אין תחנה, הגעה אל הרכבת יכולה להיות מאתגרת בפני עצמה.
גם נסיעה באוטובוס היא אופציה. תושבי ירושלים וסביבותיה יכולים לבחור לנסוע בקו האוטובוס 485 של חברת אפיקים, מירושלים לנתב"ג, שהושק לפני מספר חודשים בעלות של 16 שקל בלבד, ופועל במשך 24 שעות ביממה. אלא שכמובן כדאי לקחת בחשבון שהאוטובוס עוצר בכמה תחנות, ובנוסף – הוא לא פעיל בשבת (שעות הפעילות הן עד 14:00 בימי שישי ומ-19:00 במוצאי שבת). בכלל, נסיעה באוטובוס אפשרית ממגוון מקומות בארץ, וקל מאוד לאתר את הקו ואת משך הנסיעה באמצעות אפליקציית moovit.
נראה שהדרך הנוחה ביותר להגיע לשדה היא במונית. בדרך הזו אפשר גם לא לנהוג, גם לא לחפש חניה, גם לא להיות תלויים בשאטלים, גם לרדת ממש ליד פתח הטרמינל וגם לא לשלם על החניה. במקרים מסוימים זו גם הדרך הזולה ביותר – תלוי, כמובן, במספר הנוסעים, ביעד ובמזוודות.
התעריף לנסיעה במוניות מנתב"ג נקבע על-ידי משרד התחבורה, אבל מדובר במחירון מרבי, ומאז המכרז של רשות שדות התעופה, אפשר לנסוע בתעריף מופחת ב-12%. לפי הוראות רשות שדות התעופה, נהגי המוניות שנותנים את ההנחה אוספים את הנוסעים כבר בעת היציאה מאולם הנוסעים הראשי, ואילו נהגים שגובים תעריף מלא ממתינים בקומה העליונה.
באתר של רשות שדות התעופה אפשר למצוא מחשבונים שיעזרו בחישוב הכדאיות של חניה בכל אחד מהחניונים בשדה, לעומת נסיעה במונית. כך למשל, אם תזינו במחשבון נסיעה במונית נסיעה מנתב"ג לאשקלון של 4 נוסעים עם 4 מזוודות בשעה 03:00 לפנות בוקר, תקבלו מיד את התעריף הצפוי – כ-388 שקל. נסיעה מנתב"ג לתל אביב של 5 נוסעים עם 5 מזוודות בשעה 05:00 לפנות בוקר תעלה כ-182 שקל שקל בלבד.
בשורה התחתונה, הנסיעה אל שדה התעופה או ממנו היא בדרך כלל החלק הפחות מהנה של הטיול, אז כדאי להשקיע קצת מאמץ ולמצוא את הדרך לקצר אותה ולצמצם את עלותה.