
אל תאבדו את הראש: איך מתמודדים עם המגוון העצום באתרי השופינג אונליין
אתם גולשים באתר המועדף עליכם כבר יותר מדי זמן, גוללים פיד אינסופי של מוצרים דומים ולא יודעים במה לבחור? באנו לעשות לכם סדר
בשנה האחרונה הזמינו הישראלים מהרשת 61 מיליון חבילות, שהן שתי חבילות בכל שנייה. כמה שילמנו עליהן? 14 מיליארד שקל בסך הכול. ובאמת, הקניות ברשת הן כבר עניין שבשגרה. אנחנו כנראה לא נחשוב פעמיים לפני שנכנס לאחד מהאתרים הגדולים, כמו עלי אקספרס, אסוס ואמזון, ונקנה לעצמנו בגדים, מחשבים, מוצרי תינוקות, ריהוט או כל דבר אחר שעולה לנו לראש. אם מישהו מוכן למכור – כנראה שיימצא האדם שיהיה מוכן לקנות.
המשווקים מצדם מנסים להיות הטובים ביותר, להציע את המגוון הרחב ביותר, במחירים המשתלמים ביותר. התוצאה: אנחנו, כצרכנים, בהרבה יותר מדי מקרים מוצאים את עצמנו תוהים מול אתרים מוצפים מדי, ולא באמת יודעים איך לבחור מכל הטוב הזה.
הגלילה האינסופית בין מוצרים שנראים די דומים בסך הכול, או בין מאות ואלפי מוצרים מאותה הקטגוריה, יכולה להוביל להצפה שמכונה "פרדוקס הבחירה". בספר "The Paradox of Choice: Why More is Less", שכתב בארי שוורץ, הוא מסביר שלהצפה במבחר הגדול של המוצרים יש שני אפקטים מרכזיים:
האפקט הראשון – במקום שהשפע הזה ייתפס כמגוון מאוד ומשחרר, הוא נתפס דווקא כמשתק. האפקט השני – במקום שהבחירה תגרום לנו להרגיש טוב עם עצמנו, היא גורמת לנו להרגיש רע. למה? ההיגיון פשוט. כשהבחירה היא אינסופית, כנראה שאנחנו נשאר עם תחושת החמצה כבדה, כי אולי פספסנו את הדבר הנכון יותר/הטוב יותר/הזול יותר, מה שיגרום לנו לחשוב שאולי לא קיבלנו את ההחלטה הנכונה.
אז מה בכל זאת עושים ואיך מוצאים בדיוק את מה שאנחנו צריכים בתוך המגוון האינסופי של אתרי האונליין? יש המון טיפים מצוינים לקנייה מאתרים בחו"ל, אבל הנה כמה נקודות מרכזיות שכדאי לחשוב עליהן:
1. צמצמו את האופציות
אלפי פריטים, בדיוק מאותו סוג, משגעים אתכם? זה נורמלי. כל מה שצריך לעשות הוא להימנע מראש ממצב שבו יש לכם אלפי פריטים מול העיניים. כפתורי הסינון נוצרו בדיוק בשביל זה. התחילו בסינונים פשוטים. סננו קודם כל את הפריטים לפי המחיר, כי מה שלא רואים לא כואב ולא יכניס אתכם לדילמה אם לחרוג מהתקציב או לא. המשיכו בסינונים מורכבים יותר, ואם אפשר בקשו שהאתר ידרג לכם מראש את המוצרים לפי חוות הדעת עליהם.

2. בואו עם רשימה שהכנתם מראש
כמו בסופרמרקט, שם קל ללכת לאיבוד בין ערימות המוצרים ולקנות בסופו של דבר את מה שהתכוונתם, וגם את מה שלא, גם בחנויות מקוונות כדאי להגיע מראש עם רשימה מוגדרת ולדעת מה אתם מחפשים. אתם רוצים מחשב מסוג מסוים? כדאי שתבינו קודם על מה אתם לא מוכנים להתפשר (מעבד, מחיר, גודל או כל דבר אחר). ברגע שיש לכם פרמטרים מוגדרים מראש – חפשו רק אותם. החלטתם שאתם צריכים לרכוש בגדים חדשים? מצוין. שמלה או חולצה? ואולי מכנסיים או בגד ים? ככל שתגדירו מראש, ובאופן מדויק, מה אתם רוצים להשיג – כך התהליך כולו יהפוך לנוח יותר.
3. בדקו מה אחרים מספרים
הטכניקה הבסיסית ביותר היא ללמוד את המוצרים, בטח כשמדובר בקטגוריות מורכבות כמו אלקטרוניקה, חשמל או אפילו ריהוט, ולאחר מכן להתבונן היטב בהמלצות הגולשים. דבר נוסף שכדאי מאוד לעשות הוא ללמוד לקרוא בין השורות. חשבו מהן חמשת התכונות שחשובות לכם במוצר הספציפי שאתם מבקשים לקנות, ואז לכו לביקורות. תבינו אם התכונות האלה עולות בביקורת, והאם הן מוזכרות בהקשר חיובי או שלילי. בהרבה מקרים לא מספיק להתבונן רק בכמות הכוכבים שניתנים לכל מוצר, אלא רצוי וכדאי לקרוא את הביקורת עצמה ולנסות להבין מה עבד במוצר, ומה הרבה פחות.
4. הקפידו על הגבלת כמות
הטעות הראשונה בספר היא לקנות ולאגור הרבה מעבר למה שצריך ולהפוך את הבית שלכם למחסן. לכן, אם אתם קונים מראש היום בשביל העונה הבאה תזכרו שבזה מדובר – עונה אחת בלבד, ובארון שלכם יש מגבלת מקום ברורה. אתם רואים מבצעים אטרקטיביים? למבצעים יש נטייה להימשך או למחזר את עצמם, בטח בשוק שנמצא בתחרות כמו באונליין. הילדים גדלים, האופנות מתחלפות והפריטים מתחדשים. לכן מראש תגבילו את הכמות שאתם הולכים לקנות, ותצמצמו למה שאתם צריכים, ולא למה שמתחשק לכם להעמיס באותו הרגע, רק כי המבצע אטרקטיבי במיוחד.
5. יש מצב שגם תטעו
קחו בחשבון שברשת, כמו גם בחיים עצמם, יכול להיות שתקבלו את ההחלטה הלא נכונה. כשאתם רוכשים מוצר צריכה זול יחסית, יכול להיות שיגיע אליכם הביתה בסופו של דבר מוצר באיכות נמוכה יותר ממה שתכננתם, כזה שלא יתאים למידות שלכם או שלא יהיה יפה כמו שחשבתם. עם זאת, ברוב המקרים כנראה שהמחיר שלו יהיה זול יותר משמעותית ומרחב הטעות עדיין ישתלם לכם. אם מראש תקחו בחשבון שיכול להיות שתטעו בבחירה – הפחד שלכם מלטעות יפחת.
הכנתם מראש רשימת קניות מסודרת? כנסו לכאן ותוכלו לקבל הטבות שוות בקנייה הבאה