כדאי לאסוף בלי סוף? מתי משתלם להחזיק ביותר מכרטיס אשראי אחד בארנק

שימוש במספר כרטיסי אשראי יכול לעזור לכם בהתנהלות הכספית – בניהול השוטף, במעקב אחרי ההוצאות ואפילו במצבי חירום. הנה כמה יתרונות שמשתלם לכם הכיר

יום חמישי, 8 בפברואר 2018

מכירים את אלה ששולפים את הארנק השמן שלהם, ומה שמציץ ממנו זה לאו דווקא ערימות מזומנים, אלא כמות נכבדה של כרטיסי פלסטיק שונים? כולנו מחזיקים בארנק לפחות כרטיס אשראי אחד או שניים, ועוד שלל כרטיסי חבר מועדון, אבל יש כאלה שחוששים מריבוי הכרטיסים הזה, ומעדיפים להצטמצם. האם החשש הזה מוצדק? לא בהכרח.

שוק כרטיסי האשראי הישראלי עובר היום לא מעט שינויים ומציב בפני הצרכן המקומי שורה של אפשרויות. בישראל יש כיום שלוש חברות אשראי מרכזיות (ישראכרט, ויזה כאל ולאומי קארד), כאשר שתיים מהן מציעות בנוסף גם כרטיסים של מותגים בינלאומיים נוספים: ישראכרט מייצגת את אמריקן אקספרס וויזה כאל את דיינרס.

היום, צרכנים רבים כבר מבינים שאין סיבה להסתפק בכרטיס אשראי אחד, וכי קיימות לא מעט סיבות להחזיק בכרטיסים שונים ונפרדים. הנה כמה מהן:

1. מסגרת אשראי נוספת

מכירים את זה שאתם מבצעים רכישה גדולה בכרטיס האשראי, ומכיוון שעשיתם אותה בתשלומים – מאותו רגע ועד לגמר התשלומים האלה מסגרת האשראי שלכם הופכת לקטנה מדי? כל תשלום "תופס" את חלקו במסגרת האשראי ומגביל אתכם בהוצאות. בחלק מהמקרים כרטיס אשראי נוסף נותן לכם מסגרת נוספת ונפרדת. כך אתם יכולים לבצע את הקניות וההוצאות השוטפות מבלי לחשוש שמתישהו הכרטיס יסורב בשל חריגה. כרטיס אחד "עמוס"? הכרטיס השני פנוי יותר.

2. גיבוי במקרה של אובדן או גניבה

צרכנים רבים בעלי מספר כרטיסים משתמשים בעיקר באחד מהם, וזה בסדר גמור. אבל מה קורה כאשר הוא הולך לאיבוד או נגנב? אדם בעל כרטיס אחד בלבד יצטרך להזמין כרטיס חלופי ולחכות לפחות מספר ימים עד שהוא יגיע ויופעל. עד אז לא יוכל לשלם באשראי. לעומתו, אדם עם מספר כרטיסים ישלוף את אחד האחרים וישתמש בו לפחות עד שיגיע הכרטיס החדש.

3. חלוקת מועדי תשלום

אם נוח לכם יותר לפצל את התשלומים כך שההוצאות שנעשו בכרטיס אשראי לא ירדו ביום אחד ובבת אחת, ניתן להחזיק בשני כרטיסים (או יותר) שלכל אחד מהם מוגדר תאריך חיוב נפרד. כך, למשל, ההוצאות של הכרטיס הראשון ירדו מחשבון הבנק בתחילת החודש, וההוצאות של הכרטיס השני – באמצעו. זו שיטה יעילה במיוחד לעצמאים שלא מקבלים משכורת חודשית, ושהכנסותיהם מתקבלות באופן שוטף במהלך כל החודש.

4. סדר ובקרה על ההוצאות

כשיש מספר כרטיסים ניתן להגדיר שכל אחד מהם מיועד לקניות מסוג אחר: אחד להוצאות הבית השוטפות, השני לבילויים ולטיולים, השלישי לקניות גדולות וכדומה. בסוף החודש מגיעים שלושה דפי פירוט נפרדים שמקלים לראות בבירור כמה כסף אנחנו מוציאים בכל חודש על כל אחד מהתחומים. כל דף פירוט יציג רק הוצאות של תחום אחד ויימנע ערבוביה בנתונים. זה נכון גם למי שמעוניין לעשות הפרדה בין הוצאות פרטיות ועסקיות – כרטיס אחד לאלה וכרטיס אחד לאלה, יפריד ויעשה סדר בין כמה בדיוק אנחנו משלמים על הביזנס.

5. תוכניות צבירה, נאמנות, מבצעים ומועדוני לקוחות

מי לא ראה פרסומת להופעה עם הנחה בלעדית למחזיקי כרטיס אשראי מסוים, והתבאס שהוא מחזיק דווקא בכרטיס של חברה אחרת? לכל חברת אשראי יש את המבצעים הספציפיים שלה, המוצעים רק ללקוחותיה. בנוסף, מועדוני לקוחות שונים חוברים לחברות אשראי ומציעים כרטיס אשראי עם הטבות בלעדיות. יש למשל מועדוני לקוחות שנותנים הנחה קבועות ברשת סופרמרקטים זו או אחרת, מה שיכול לחסוך לנו כסף רב כי מדובר בהוצאות שוטפות וקבועות. אחזקת מספר כרטיסים תכסה טוב יותר את שלל המבצעים וההטבות הקיימים בשוק.

היתרונות האלה לא מבטלים את הצורך לבדוק היטב מה נותן כל כרטיס אשראי שמציע לנו את שירותיו. חלקם נותנים הטבות מינוריות אבל דורשים דמי שימוש חודשיים גבוהים – ומהם מומלץ להיזהר. חלקם מציעים מבצעי צבירה לא ריאליים, למשל נקודות נוסע מתמיד שנאספות לכמות משמעותית רק במידה שמוציאים בכרטיס מדי חודש סכום של חמש ספרות, שאליו רוב הצרכנים לא מגיעים. לכן, לפני חתימה על כרטיס חדש ודאו כמה הוא דורש דמי שימוש ומה הוא מציע לכם בתמורה.

רוצים ליהנות מהטבות שוות? כנסו לכאן והצטרפו למועדוני הלקוחות המשתלמים ביותר


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;