
המדריך השלם למידות בגדים ונעליים באתרים חו"ליים
גם אתם מתעצבנים שהמידות בלונדון או בארה"ב שונות מישראל? כך תדעו איך להמיר גדלים ולא לטעות כשאתם קונים מחנויות אונליין. בדיקת תכל'ס
אתרי הקניות אונליין הולכים וצומחים בצעדי ענק וכולנו קונים יותר ויותר באתרים בינלאומיים. השילוב של היצע גדול, מחירים אטרקטיביים ועלויות שילוח נמוכות יחסית הפכו את חוויית הקניה הבינלאומית לאטרקטיבית מאי פעם.
ואולם אחד החסמים הגדולים סביב רכישה כזו היא סוגיית חוסר האחידות במידות הבגדים. לעיתים קרובות מדי הנושא הזה מבלבל ולא ברור: איך משווים בין המידות הישראליות לאלה האמריקאיות? הבריטיות? או הסיניות? ואיך קונים בלי לטעות? כדי לעשות סדר בבלגן ולהבין קצת יותר איך ממירים מידה בינלאומית למידה ישראלית ואיך מצמצמים למינימום את טווח הטעות שלנו, הכנו לכם מדריך שימושי להמרת מידות.
לפני שמתחילים:
ודאו שאתם יודעים מה המידה האמיתית שלכם, לא משנה איפה. כדי לדייק קחו סרט מדידה (רצוי כזה שכולל גם ס"מ וגם אינצ'ים) ובדקו היקף מותן, ירכיים וחזה. כמעט בכל טבלת המרה יש מידות לפי היקפים, שיעזרו לכם להתאים את הבגד.
איך מודדים:
חזה (Bust): היקף החזה. משמעותי במיוחד אצל נשים מכיוון שההיקף הרבה פעמים משתנה, בלי קשר למידת הבגד (אפשר להיות מידה small עם חזה גדול ולהפך). יש למדוד את היקף החזה בחלק הרחב ביותר. כדאי גם למדוד את ההיקף עם חזייה שאת נוהגת ללבוש, במקרה של ריפוד שנותן עוד היקף למדידה.
צוואר (Neck): היקף הצוואר. חשוב למדוד באיזור הכי רחב שלכם ולקחת בחשבון טווח של סנטימטר נוסף או שניים כדי שזה לא יהיה צמוד מדי.
מותניים (Waist): היקף המותן. הפעם יש למדוד את היקף המותניים בחלק הצר ביותר של הגוף ולקחת טווח ביטחון לטובת ימים מלאים יותר.
היקף ירכיים (Hips): מדידה של החלק המלא ביותר כאשר שתי הירכיים צמודות זו לזו.
רגליים (Leg length): אורך הרגל לצורך התאמת מכנסיים. מודדים את החלק הפנימי של הרגל, מקו המפשעה הפנימי ועד לכף הרגל (היכן שהמכנס אמור להסתיים).
כתפיים (Shoulder length): יש למדוד אורך מכתף אל כתף.
אורך יד (Arm length): לצורך מדידת שרוול. חיוני ביותר בחליפות כדי לקבל גזרה מדויקת. יש למדוד מקצה הכתף ועד לשורש כף היד.
טיפ: יש למדוד את עצמכם ללא בגדים, כדי לקבל תמונה מדויקת.

טבלת המרה:
חשוב לבדוק באילו מידות משתמש המוכר/החנות – סנטימטרים, אינצ’ים או רגל.
1 אינץ' = 2.54 ס”מ
1 רגל = 12 אינצ’ים = 30.5 ס"מ
UK = מידות בריטיות
EU = מידות אירופאיות (נהוגות בישראל)
US = מידות אמריקאיות
שימו לב שמידת ה-XL האירופאית המוכרת לנו שונה ממידת XL בריטית או אמריקאית. לכן מומלץ לבדוק את הגדלים בטבלת המידות ולא לוותר על זה. טבלת המידות משתנה מאתר לאתר, ולכן חשוב לבדוק ולהתאים את המידות שלך לאלה הרשומות בעמוד המכירה של כל אתר. גם המידות הישראליות לא תמיד זהות: יש מוכרים שמשתמשים במידות 38,40 ואחרים במידות 1,2 או S,M. לכן מומלץ תמיד לוודא את המידה שלך בסרט המדידה.
שימו לב שאם יש פריט של חברה ספציפית – כדאי לבדוק נקודתית. למעילי יוניקלו הפופלריים למשל (מותג יפני) יש טבלאות המרה משלהם.
אם אתם בוחרים לקנות באתרים הסיניים למיניהם, קחו בחשבון שהמידות שם קטנות ביותר ולא תואמות את המידות האירופאיות או האמריקאיות – תמיד כדאי למדוד את עצמכם עם סרט מדידה ולהשוות לטבלאות המופיעות בכל אתר. בכל מקרה, הגישה המקובלת היא שהמידות באתרים הסיניים הם שתי מידות פחות מהמידה שלכם. עוד נתון שצריך לקחת בחשבון הוא שלפעמים מדובר בבדים זולים יחסית שעלולים להתכווץ.
קחו בחשבון ששרוולים ומכנסיים בבגדים אסיאתיים בדרך כלל קצרים יותר בכ-5-2 סנטימטרים מאשר בבגדים האירופאיים.
מחשבונים:
יש באינטרנט שלל חשבוני המרה נוחים שמאפשרים המרה של מידות, ומומלץ להיעזר בהם. הנה אחד מצוין לדוגמא.
מדריכי מידות:
כל אתר מחזיק מדריך מידות עדכני ומדויק שרלוונטי לאותו מותג. כמו למשל טבלת המדידה של אסוס. מומלץ מאוד להיכנס אליו, משום שפעמים רבות יש שינוי בין חברות ומותגים שונים. טיפ נוסף למזמינים מחו"ל: אם מדובר במותגים שכבר קיימים בארץ ואתם פשוט מעוניינים לחסוך עלויות ולהזמין בזול – תמדדו את הפריט הנחשק בחנות בארץ, רשמו את המידה שמתאימה לכם והזמינו מחו"ל.
נשים
Petite = נשים עד 1.60 מטר (לרוב מדובר בבגדים קטנים גם מבחינת ההיקף)
Maternity = נשים בהריון
Tall = נשים מעל 1.70 מטר
Plus/Curve= נשים בגזרה מלאה
ילדים
Slim fit = גזרה צרה
Standard fit = גזרה ממוצעת
Plus fit = גזרה רחבה
גברים
Regular = מידות רגילות, לפי טווחי המידות הידועים לכם.
Tall and large = מידות גדולות הן בגובה והן בהיקף.
חשוב לשים לב להיקף הצוואר בחולצות כפתורים, ולהיקף החזה כולל הגב והשכמות לצורך מדידת ז'קטים. גם חגורות נמדדות בסנטימטרים ואינצ'ים ומאפשרות לכם לדעת בדיוק, לפי המדידה, איזה פריט יתאים לכם.
נעלי ספורט
לפני שאתם מסתבכים עם טבלאות המרה, במרבית נעלי הספורט תוכלו למצוא בלשונית מידה אמריקאית, אירופאית ובריטית. אם לכם או לילדים שלכם יש נעלי ספורט – בדקו מה המידה והזמינו בהתאם. קחו בחשבון שנעל ספורט ננעלת לרוב עם גרב עבה.
נעליים רגילות
שימו לב לטבלאות ההמרה. 9 אמריקאי למשל זה כמו 40 ישראלי. מידות אירופאיות הן כמו ישראליות. במרבית האתרים המקצועיים יציינו run large או run small כשהכוונה היא האם זו נעל קטנה יחסית או גדולה יחסית – ואז כדאי להזמין חצי מידה פחות או יותר בהתאם.
נעלי עקב
כשמדובר בעקב גבוה מאוד קחו בחשבון שהרגל נוטה להחליק, ולכן כדאי להזמין מידה מדויקת ולא גדולה יותר.