חנות אונליין

המדריך המלא לחנות האינטרנטית שלכם

איך מתחילים, מה חשוב לדעת ועל מה אסור לוותר: מדריך ב-12 צעדים להקמת אתר קניות אונליין לעסק שלכם

יום ראשון, 4 בספטמבר 2016

אז הקמתם עסק, יש לכם מוצר או שירות שאתם מאמינים בו ואתם מבינים שהגיע הזמן להתקדם ולאפשר ללקוחות שלכם רכישה מקוונת. מאיפה מתחילים? איך עושים את זה כמו שצריך? ובמה זה כרוך? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם למצוא את דרככם בתוך העולם הזה. 


1. ראשית אפיינו את האתר שלכם.    
למה הכוונה? כדי לבנות חנות אונליין ראויה, עליכם להחליט אילו מאפיינים יופיעו בו כך שהקונה העתידי יבין בדיוק לאן הוא נכנס, מה הוא יכול למצוא אצלכם ואיך הוא רוכש ומקבל את זה בצורה קלה וחלקה. במסגרת שלב זה תצטרכו להחליט על חלוקה לקטגוריות רלוונטיות, תפריט ניווט נכון, עמוד מוצר/שירות עם חיווי מעודכן על מלאים ותמונות איכותיות, מידות, סרגלי מידות אם צריך, פרוצדורת רכישה קלה (הוספה/הורדה מסל הקניות, עריכת הרשימה), חיבור לרשתות החברתיות שלכם ועוד שלל משתנים חשובים שישפיעו על חוויית המשתמש של הלקוח שלכם. ברוב הפלטפורמות לא תצטרכו לחשוב על הכל בעצמכם – המערכת תדריך אתכם בין שורת ההחלטות בהן תצטרכו להכריע. מומלץ לבחור בפלטפורמה שחוסכת לכם התרוצצות בין ספקים שונים ומרכזת עבורכם את כל הפתרונות.


2. בחירת הפלטפורמה:
כעת עליכם לקבל החלטה איך תקימו בדיוק את החנות אונליין. שלוש האפשרויות העיקריות שלכם הן להקים אתר משלכם (בפלטפורמות דוגמת וויקס או וורדפרס); להצטרף לחנות בפלטפורמה מוכנה של חנויות דוגמת אטסי הבינלאומית ומרמלדה הישראלית; ולהירשם ל"חנות האינטרנטית שלי", פלטפורמה בשיתוף חברת ישראכרט.

החנות האינטרנטית מעבר להיותה פלטפורמה להקמה של חנויות אונליין מציעה יכולות מובנות כגון: כלי שיווק מובנים לצורך קידום ופרסום החנות בגוגל וברשתות החברתיות, אינטגרציות מובנות למערכות צד שלישי, תמיכה בסוגים שונים של חנויות (חנויות למכירה של קורסים, חנויות למכירה בדרופשיפינג) ועוד. החנות האינטרנטית מציעה פלטפורמה נוחה וידידותית שתפנה לכם זמן למה שבאמת חשוב - פיתוח העסק שלכם.


3. עיצוב:
האתר שלכם הוא חנות לכל דבר. הוא אמור לדבר בשפה של העסק שלכם, לשדר את הערכים האסתטיים שלו והכי חשוב – לגרום למשתמשים לרכוש את המוצר שלכם. חלק משמעותי מחוויית המשתמש הוא העיצוב: ככל שהאתר יהיה אטרקטיבי יותר מבחינה הנראות שלו (גודל הפונט, איכות התמונות, המעברים בין המסכים, טכנולוגיות כמו קבצי גיף, אנימציה ועוד) כך יגדלו הסיכויים להחזיר את הקונים לחנות שלכם. כולם אוהבים לשהות במקומות יפים ומעודכנים וזה נכון גם לחוויה ברשת. בפלטפורמות כמו "החנות האינטרנטית שלי" ההחלטות העיצוביות שזורות בתוך תהליך הקמת החנות ותוכלו לבחור מבין אפשרויות מוכנות. בהקמה של אתר חדש תצטרכו לעצב מאפס (לשם כך עדיף לשכור את שירותיו של גרפיקאי ולא לנסות לעצב בעצמכם אם אין לכם הכשרה לכך).


4. תוכן:
בשלב זה תצטרכו לנסח ברהיטות ובמקצועיות עמודים רלוונטיים – אודות העסק, טופס צור קשר, תיאור רלוונטי ומפתה לכל מוצר במערכת, תקנון, משלוחים והחזרות, מבצעים וקופירייטינג כללי לאתר שיעשה חשק לקנות. על התוכן שאתם כותבים להיות איכותי, אינטליגנטי ונקי מאוד – ללא שגיאות כתיב והגהה או תחביר.
זכרו: התוכן הוא הפנים שלכם. טקסטים עילגים עלולים להרחיק מכם לקוחות פוטנציאליים.

חנות אונליין

5. אתר מותאם למכשירים ניידים:
הקפידו לבדוק שהאתר שלכם מותאם למובייל ולטאבלטים השונים, כולל אפשרות לחייג ישירות מהסמארטפון ותצוגה נוחה ומהירה. בפלטפורמות המוכנות זה מובנה (בילט אין) בתהליך.


6. ייעוץ משפטי:
תמיד כדאי שעו"ד יעבור על התקנון שלכם ועל כל נושא המשלוחים וההחזרות, למניעת אי נעימות בעתיד. זה יכול לחסוך לכם תביעות והרבה כאבי ראש.


7. צילומים טובים:
כמו הטקסטים, כדאי ומומלץ להשקיע בחנות האונליין גם בתמונות. בעידן האינסטגרים והתיעוד האובססיבי, תמונה כבר לא שווה רק אלף מילים אלא יותר בכיוון של עשרת אלפים. בבואו של קונה לרכוש באינטרנט החסם העיקרי הוא חוסר בטחון לגבי השאלה אם המוצר נראה במציאות כמו בתמונה. ככל שהצילום יהיה איכותי יותר, מזוויות שונות, עם טכנולוגיית זום טובה ומהודקת יותר – כך יגדלו הסיכוים שלכם למכור. הקפידו לקחת צלם מומחה למוצר אותו אתם משווקים ולייצר מאגר תמונות ראויות ואיכותיות לשימוש לאורך זמן.


8. עמוד תשלום:
זהו עמוד סופר קריטי מבחינת העיצוב וחוויית המשתמש בו, שכן רוב הגולשים נוטשים כאן. השקיעו בעמוד תשלום נגיש, נוח ונעים למראה. הקפידו שיהיה קל מאוד להזין את הפרטים האישיים ואת פרטי האשראי. שימו לב ש"עגלת הקניות" תהיה במקום בולט בכל יתר עמודי האתר כך שיהיה קל להבין איך מגיעים לעמוד התשלום כשמסיימים לקנות ורוצים לשלם.


9. סליקה:
נושא התשלום המאובטח הוא חשוב. מערכת סליקה טובה שמקבלת את כל כרטיסי האשראי היא חיונית ותקל על המשתמשים שלכם בשלב הרכישה. בחלק מהפלטפורמות לא תהיו חייבים להתעסק עם זה בעצמכם. "החנות האינטרנטית שלי" למשל מאפשרת סליקה נוחה בילט-אין, לצד כל השירותים הנלווים של עיצוב, אפיון, שילוח ותמיכה כמו גם סיוע במתן שירותים חיצוניים כמו הנהלת חשבונות, צלמים, שיווק ועוד.

בין פתרונות הסליקה שמציעה החנות האינטרנטית ניתן למנות: מגוון מסלולי סליקה באינטרנט החל מ-1.1%  סליקה, וודאות קנייה מול הלקוח, זיכוי ישירות מתוך דף ההזמנה, קביעת ריבית על התשלומים, תשלום ראשון מותאם ועוד.


10. תמיכה טכנית:
כל אתר צריך מוקד תמיכה למקרה של תקלות, באגים, בעיות שונות ועוד. ניתן לעשות זאת לבד וניתן לשכור חברה ייעודית לשם כך.


11. שילוח:
חלק משמעותי בנושא הרכישה המקוונת הוא המשלוחים. החליטו האם אתם מתכוננים לעבוד עם דואר ישראל או עם חברת משלוחים פרטית, בחרו חברה אמינה ומהירה והגדירו דמי משלוח סבירים בהתאם לעלויות. קחו בחשבון שעבודה מול דואר ישראל עלולה להיות מסורבלת ואיטית והיערכו לספוג עלויות (ועצבים) בהתאם.


12. שיווק ופרסום:
כדי שקהל חדש ורלוונטי יגיע לחנות אונליין שלכם, עליכם לדאוג לשיווק ופרסום נכון ומפולח היטב בגוגל וברשתות החברתיות. הדבר יסייע לכם לייצר מועדון לקוחות אליו תוכלו לדוור ולתקשר בהמשך. ניתן לשכור לשם כך חברה מקצועית, ואפשר גם ללכת בעצמכם לקורס הדרכה שיאפשר לכם לעשות זאת בעצמכם (חברת גוגל למשל פותחת קורס הדרכה לקהל הרחב מדי כמה חודשים). אפשרות נוספת היא לבחור פלטפורמה של חברה גדולה ומבוססת, בעלת קהל לקוחות גדול משלה, שתקדם אתכם ברשתות החברתיות שלה (למשל) ובכך תחשוף אתכם לציבור קונים רחב.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;