
אוהבים לעשות שופינג באתרי קניות מחו"ל? אל תשלמו בשקלים
חברות בינלאומיות שרוצות למשוך קהל ישראלי מאפשרות לראות את מחירי הפריטים גם בשקלים. זה אולי מאוד נוח, אבל את התשלום בקופה עדיף שתעשו במטבע חוץ
יניב פורת, Alibuy
בתקופה האחרונה יותר ויותר חברות בעולם מנגישות את האתר שלהם עבור ישראלים. נקודת ההנחה היא שככל שנרגיש יותר נוח – כך נקנה יותר. אחד הצעדים הפופולריים להנגשת האתר והפיכתו לידידותי יותר עבורנו היא הצגת המחירים באתר בשקלים במקום במטבע זר, כמו דולר, אירו או ליש"ט.
המחירים באתרי קניות מחו"ל מוצגים בשקלים כי זה מעודד רכישה אצל הישראלים, מקלה על הלקוח בהשוואת מחיר לעומת הארץ, ולכן היא נוחה מאוד עבור הלקוח. עם זאת, צריכים לדעת שהאתר מחשב יחס המרת מטבע גרוע יותר מאשר חברות האשראי, ולכן לנו כקונים עדיף לשלם דווקא במטבע חוץ.
בכמה עמלה מדובר?
חברות האשראי גובות 2.3-3% עמלה בעבור המרת המט"ח לשקלים, ואילו חישוב עמלת ההמרה באתרי הקניות הפופולריים בחו"ל, נע בין 4%-7% עמלה. זה אולי נראה הפרש זניח. אבל בקנייה בסכום גדול ובקניות מרובות לאורך השנה, הסכום הזה עשוי להצטבר למאות שקלים.

באיזה מטבע הכי כדאי לשלם?
חברות האשראי השוו באחרונה את גובה עמלת ההמרה בין כל המטבעות המובילים כמו דולר, אירו ולירה שטרלינג (פאונד). המשמעות של צעד זה היא שעמלת ההמרה בקנייה בכל אחד מהמטבעות המובילים היא זהה. לכן, בשלב זה יהיה הכי זול עבורנו הצרכנים לרכוש בכל אתר במטבע המקומי שלו.
לדוגמה:
באתרים מארה"ב – כמו למשל אמזון ארה"ב וטארגט – נעדיף לשלם בדולר.
באתרים בריטיים – כמו למשל אסוס ואמזון בריטניה – נעדיף לשלם בליש"ט (פאונד).
באתרים הסיניים נעדיף לשלם תמיד בדולר.
האתר שבו נמצא הפרשים גדולים ביותר בשערי המטח הוא אסוס, ענק האופנה הבריטי.
אומנם ברוב המקרים יהיה זול יותר לשלם בליש"ט. אבל חשוב לפני כל קנייה לשנות את המטבע לתשלום בקופה ולהשוות מחיר. דרך פשוטה להשוות בין המחירים בכל מטבע היא להיעזר בגוגל. לדוגמה, אם מחיר המוצר הוא 50 דולר, הקלידו בגוגל "50 דולר" וגוגל יחשב לכם כמה זה בשקלים לפי שער הדולר העדכני. בצורה דומה ניתן לבדוק מה הצפוי ביורו או בליש"ט.
אפשרות נוספת ומומלצת מאוד לחסכון באתר אסוס היא להיעזר באתר Codesium. אתר זה מאפשר לבצע השוואת עלות בין כל האתרים של אסוס במדינות השונות ובין כל המטבעות השונים. פשוט מזינים לינק למוצר שאותו נרצה לרכוש והאתר יחפש עבורנו באיזה מדינה הכי משתלם לרכוש ובאיזה מטבע הכי כדאי לשלם.
אז בפעם הבאה שאתם משוטטים באתרי קניות מחו"ל זיכרו: לראות את המחיר בשקלים זה אולי נוח, אבל לא בהכרח משתלם.