רכישת רכב חדש - המדריך המלא
הטכנולוגיה מתקדמת, כמות הדגמים גדלה, כמו גם מגוון המנועים ואפשרויות המימון או הקנייה. הנה כמה דברים שאתם צריכים לדעת לפני רכישת רכב חדש
עבור רבים מאוד מאיתנו, רכישת רכב חדש היא פעולה הרבה פחות מחושבת מכפי שהייתם מצפים. אחרי הכל, מדובר כאן על הרכישה בסכום הגבוה ביותר שרובינו נעשה במהלך חיינו, אחרי רכישת דירה. איו הרבה סיטואציות בחיים בהן ניאלץ להיפרד מסכום בן 6 ספרות, אבל איכשהו כשזה מגיע לבחירת רכב חדש, המון כללי אצבע צרכניים שכבר סיגלנו לעצמנו לטובת רכישת הרבה פחות גדולות – פתאום נעלמים כלא היו.
הסיבה לכך היא כנראה הרגשות שמכונית חדשה – או אפילו משומשת – יכולים לעורר בנו, עד כדי שנתעלם או נטשטש את הפרמטרים החשובים באמת לפיהם צריך לבצע רכישה כזאת. בנוסף, בשנים האחרונות חלו שינויים גדולים בתחום הרכב בכל מה שקשור לרכישת ביטוח הרכב*, כמו גם לאפשרויות מימון הרכישה עצמה. וזה מבלי להזכיר את שוק הרכב עצמו שהשתנה לא מעט בשנתיים שלוש האחרונות, מבחינת היצע הדגמים ואפילו טכנולוגיות ההנעה השונות. בכתבה, ננסה להקיף את כל הנושאים האלה: מהחידושים שיש להכיר בכל התחומים האלה, ועד טיפים אמיתיים לרכישת רכב חדש ופוליסת הביטוח עבורו.
רכישת רכב – איפה מתחילים?
רכישת רכב חדש או משומש צריכה להתבצע רק אחרי שהרוכשים שאלו את עצמם כמה שאלות בסיסיות, אבל חשובות. למשל:
-
מה אנחנו צריכים מהמכונית הזאת?
חלק לא מבוטל מציבור האוחזים בהגה בעצם אוחזים בהגה הלא נכון. מהסיבה הפשוטה שאנחנו עלולים לקנות מכונית פשוט כי קיבלנו עליה המלצות טובות, כי היא מיוצרת על ידי אותה היצרנית שפעם כבר החזקנו בדגם אחר שלה, או סתם כי היא נראית לנו טוב בעין. העניין הוא שחשוב לברר עם עצמנו האם אנחנו מייעדים את הרכב לנסיעות עירוניות או בין עירוניות? (מכיוון שנושא זה רלוונטי לנפח המנוע ולצריכת הדלק). האם רוב הזמן ניסע בו לבד, בזוג, אם עם נוסעים נוספים מאחור? האם הנוסעים מאחור הם ילדים? האם תא המטען של הרכב מתאים לצרכים שלנו? האם המכונית עדיין תתאים לנו בעוד שנתיים כאשר המשפחה צפויה להתרחב? האם מידות המכונית נוחות להתנהלות וחניה בתוך העיר? בקיצור, יש המון שאלות.
הדרך הטובה ביותר לענות עליהן היא פשוט לשרטט לעצמנו את שגרת היומיום (והסופ"שים) שלנו, וזאת בכדי לעשות סדר באופי השימוש שלנו. משם כבר יהיה קל יותר להגדיר מס' מסוים של רכבים (ואפילו דגמים), ולהגיע חכמים יותר למעמד הקנייה.
-
מה התקציב שלנו?
אולי זה נשמע טריוויאלי, הרי לא באמת נתקדם לרכישת מכונית אם לא נגדיר לעצמנו מראש כמה כסף יש לנו, או כמה אנחנו מוכנים בכלל להשקיע. אבל יש עוד כמה משתנים בסוגיית התקציב, וגם עליהם צריך לתת את הדעת. למשל, העובדה שתג המחיר של הרכב שבו אנחנו חושקים הוא רק יריית הפתיחה לכמה וכמה הוצאות קבועות שעוד לפנינו. אנחנו מדברים כמובן גם על מחירה של פוליסת הביטוח (חובה+מקיף) שנצטרך לקחת בחשבון, על שגרת הטיפולים התקופתיים ועל מחירי החלפים שרלוונטיים למכונית, ואפילו על רמת הסחירות שלה. כלומר, מהי ירידת הערך הצפויה של המכונית בכל שנה, וכפועל יוצא מכך – מה צפוי להיות מחיר המחירון שלה ביום שנחליט למכור אותה הלאה. אומנם, מחיר המכונית הוא החשוב והעיקרי, אבל בהחלט לא היחיד שצריך להכניס למשוואה. החדשות הטובות בהקשר הזה הם שכיום יש כמה וכמה גופים גדולים ואמינים מהם נוכל לקבל אשראי עבור רכישת רכב חדש, גם מבלי להיכנס לסניף הבנק.
-
מהי רמת הבטיחות של המכונית?
אם בעבר כל מערך הבטיחות של המכוניות בהן נסענו היה מבוסס על חגורות בטיחות ומספר קטן של כריות אוויר. כיום, תודות לטכנולוגיה המתפתחת ולדגש שיצרניות רכב רבות שמות על סוגיית הבטיחות האישית, ניתן בקלות לבצע סקר שוק בין דגמים רלוונטיים רק לפי רשימת בקרות הנהיגה והמערכות מצילות החיים המותקנות ברכב. למרבה המזל, בשנים האחרונות אנחנו רואים זליגה רצופה ומתגברת של מערכות מתקדמות כאלה שפעם היו מותקנות רק ברכבי יוקרה או מכוניות ספורטיביות, והיום כבר אפשר למצוא בכל סופר מיני או משפחתית סטנדרטית. בסופו של יום, הבטיחות האישית שלנו ושל יקירינו, היא הדבר החשוב ביותר.
-
מהי טכנולוגיית ההנעה המתאימה לנו?
הכוונה כאן היא לבחירה של סוג הרכב הבא שלנו, מתוך 3 אפשרויות עיקריות: רכב עם מנוע בנזין/דיזל רגיל, מכונית עם מנוע היברידי או מכונית חשמלית לגמרי. באופן טבעי, מכוניות עם מנוע רגיל הן עדיין הרוב הכמעט מכריע בישראל ובעולם, ולא סביר שהן ייעלמו מהנוף לגמרי בשנים הקרובות, ולכן בכל מקרה עדיין מדובר בסגמנט רלוונטי למי שמתכוון לרכוש מכונית חדשה. אלא שבמקביל יצרניות הרכב משחררות לשוק עוד ועוד דגמים של רכבים היברידיים (המצוידים במנוע רגיל + מנוע חשמלי), ודגמים של מכוניות חשמליות לגמרי. כבר עכשיו ניתן לומר בביטחון גמור ששתי קטגוריות הרכב האלה ימשיכו לצמוח באופן קבוע בשנים הקרובות. הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר מדובר למשל בנהג שגומא מספר רב של קילומטרים במשך החודש או השנה. במקרה כזה ההבדל בהוצאה על דלק לעומת טעינה בחשמל עשוי להסתכם באלפי שקלים. כאמור, משהו שכדאי לקחת בחשבון.
-
מהו ביטוח רכב שמתאים לנו?
אם כבר דיברנו על חידושים והמצאות טכנולוגיות, שווה להזכיר את השינויים המבורכים בעולם ביטוח הרכב. למשל העובדה שכיום הצרכנים כבר יכולים ליהנות מביטוח רכב אונליין מותאם אישית, המוגש להם בצורה דיגיטלית מתקדמת, ומציע להם את הפוליסה שהכי מתאימה ומשתלמת להם. אין יותר צורך להסתפק בפוליסה גנרית שאמורה לשרת גם אבא לארבעה ילדים שנוהג מאה קילומטרים ביום, וגם חייל שמגיע הביתה פעם בשבועיים ומספיק לעלות על ההגה לעשרה קילומטרים לכל היותר. אפשר בקלות להזין לביטוח מבוסס האלוגריתם הרלוונטי את הנתונים האובייקטיבים שלנו (גיל, סוג הרכב), כמו גם אופי השימוש שלנו ברכב, ולקבל הצעה לביטוח בהתאמה אישית. אתם יודעים, כמו שהייתם מצפים מדברים להתנהל בשנת 2023. סעו בזהירות.
*לחיצה על הקישור תעביר אתכם לאתר ישראכרט סוכנות לביטוח (2020) בע"מ מקבוצת ישראכרט, המחזיקה ברישיון סוכנות ביטוח (שמספרו 516227592) בענפים כללי ופנסיוני מאת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון ונושאת באחריות למוצרי הביטוח הנמכרים.
יובהר כי האמור לעיל כולל מידע אינפורמטיבי כללי ואינו מהווה תחליף לתהליך התאמת פוליסת ביטוח לצרכים הפרטניים של מועמד לביטוח בידי בעל רישיון בתחום הביטוח. כמו כן אין לראות בו המלצה להצטרף לפוליסת ביטוח רכב מסוימת