9 טכניקות שיעזרו לכם לשלם פחות על קניות באונליין

מאיזה מכשיר סלולר כדאי לבצע את הקנייה ואיך גורמים לחנות באונליין להוריד את המחיר במיוחד בשבילכם? המדריך לקנייה משתלמת ברשת

יום ראשון, 3 בנובמבר 2019

הסיילים הגדולים של חודש נובמבר כבר עוד רגע כאן – החל מ-11.11 (יום הרווקים הסיני), דרך הבלאק פריידיי, ועד הסייבר מאנדיי. זה זמן טוב להתחדש בכל מה שאתם צריכים, במחירים נוחים. כדי להפוך את הקניות לעוד יותר משתלמות כדאי להכיר כמה טכניקות שיעזרו לכם לשלם פחות. אולי תופתעו לגלות שגם באינטרנט יש דרכים לגרום לחנויות ורשתות להוזיל את המחירים במיוחד בשבילכם. הנה כמה רעיונות:

בחרו "בגלישה בסתר": כשאנחנו גולשים באינטרנט, חברות מסחריות יכולות בקלות לדעת מה חיפשנו והיכן. אם אנחנו מתגוררים באזור מבוסס, ייתכן שנראה מחיר גבוה יותר מזה שיראה גולש שצופה באותו מוצר אבל מתגורר באזור פחות מבוסס. לכן, מומלץ לגלוש במצב של "גלישה בסתר". כדי לגלוש בסתר, לחצו עם המקש הימני על האייקון של הדפדפן שלכם ובחרו פתיחת חלון "גלישה בסתר".

שימו לב מאיזה מכשיר אתם גולשים: סוג המכשיר שאתם גולשים ממנו עלול גם הוא להשפיע על המחיר שאתם רואים. כך למשל, גלישה ממחשב מק מרמזת על מצב כלכלי טוב ועלולה להוביל להצגה של מחיר גבוה יותר. לכן, עדיף שאת השופינג שלכם תעשו מסמארטפון או מחשב שאינו נחשב למותג יוקרתי. כדי לבדוק אם המחיר שאתם רואים נתפר עבורכם במיוחד, בקשו מחבר שיש לו מכשיר אחר, זול יותר, לחפש את אותו מוצר (ואולי אפילו להזמינו עבורכם).

שימו לב מאיזה דפדפן אתם גולשים: מומלץ לבצע את השופינג מדפדפן קבוע, שאינו הדפדפן העיקרי שלכם, ולמחוק ממנו את ה"עוגיות" (Cookies), בתום הקניות. הסיבה היא שהעוגיות משמשות לאגירת מידע על הגולש, והן נשמרות בזיכרון אם לא מוחקים אותן באופן אקטיבי. באמצעותן יכולים אתרים לזהות את הגולש ולהציע לו מוצרים במחיר שהם מאמינים שיהיה מוכן לשלם – כשזהו לאו דווקא המחיר הנמוך ביותר. כדי לגלוש מהדפדפן שאינו הדפדפן העיקרי שלכם, פשוט הורידו למחשב שלכם דפדפן אחר, נוסף, והיכנסו דרכו אל אתרי השופינג. כך למשל, אם אתם בדרך כלל גולשים מכרום, אפשר להחליט שאת הקניות אתם עושים רק באמצעות גלישה מדפדפן פיירפוקס ולמחוק בו את העוגיות באופן תכוף.

אל תקנו מיד: בעולם האמיתי, כשמוכר רואה שהלקוח עומד לצאת מהחנות, הוא לעיתים קורא לו  ומציע לו הצעה זולה יותר. בעולם המקוון זה עובד באופן דומה. נסו את השיטה הבאה – השאירו את הפריט בעגלת הקניות מבלי להשלים את תהליך הקנייה. באתרים רבים מתנהל מעקב אחרי לקוחות שנוטשים את העגלה, והם מקפיצים פופ-אפ עם הצעה להנחה נדיבה. אגב, אם תשאירו את המייל שלכם, ייתכן שתקבלו לתיבה קופונים.

חפשו קופונים: באתרים הבינלאומיים שמככבים בדרך כלל באירועי הסיילים של נובמבר, קופונים הם כלי נפוץ, ואפשר למצוא אותם בבלוגים, ברשתות חברתיות ובאתרי שותפים. באתר אסוס, למשל, מציעים לא פעם קופונים שמותאמים לקהל הישראלי לפני חגים ובמועדים שונים.

הוסיפו מוצרים כדי לבטל את דמי המשלוח: לעתים דמי המשלוח יקרים, ואם מוסיפים לקנייה עוד פריט בסכום לא גבוה – אפשר לקבל את המשלוח חינם. מובן שהמטרה היא להוציא כמה שפחות, אבל לעתים דווקא קנייה של פריטים רבים יותר מסתכמת בהוצאה קטנה יותר.
ואם מדברים על משלוח, מומלץ תמיד לוודא מהם דמי המשלוח מבעוד מועד ולהעדיף את האתרים שמציעים משלוח חינם או משלוח זול.

תתמקחו: השוו את מחיר המוצר שאתם רוצים בכמה אתרים, ואם מצאתם אותו במחיר נמוך יותר באתר מסוים, תמיד אפשר להשאיר הודעה דרך "צור קשר", לצרף צילום מסך ולהציע לאתר שאתם מעדיפים לקנות בו, להשוות את המחיר.

חפשו את המבצעים, במיוחד באינסטגרם ובטוויטר: לעתים, סיילים נפתחים ללא הודעה מוקדמת, ומי שמדווח על מחירי מציאה הם בלוגרים שעוקבים אחרי מותגים מסוימים. אפשר לעקוב אחרי הבלוגרים האלה, לתייג מילים או מותגים רלבנטיים וכך לגלות את המציאות האמיתיות כמעט בזמן אמת.

שלמו באמצעי תשלום שמקנה לכם הנחה או קאשבק: בעידן של שיתופי פעולה בין כל החוליות בשרשרת המכירה, גם בשלב התשלום עצמו אפשר עדיין להוזיל את הקנייה או לקבל כסף למימוש עתידי באותו אתר. לכן, חשוב גם להקדיש מחשבה לשיטת התשלום. כך למשל, באתר עלי אקספרס משתלם לבצע את הקנייה באמצעות כרטיס האשראי הייעודי של ישראכרט, שמציע הנחות נוספות על קניות באתר זה.


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;