קר בחוץ, חם בקערה: 7 מרקים לוהטים ב-7 ערים באירופה

כשבישראל כבר מתחמם, אירופה עדיין קפואה ואפשר להתענג על מרקים שכאילו הגיעו מעולם אחר. אז על מרק הבצל שפריז מכורה אליו כבר שמעתם?

יום ראשון, 3 במרץ 2019

בישראל הרי אין באמת חורף, אז אנחנו עושים בכאילו. מיד עם הגשם הראשון שולפים את המגפיים, מחממים מרק ושותים שוקו חם. אירופה, לעומת זאת, היא סיפור אחר. כשפה כבר מרגישים אביב - ביבשת הישנה עדיין קררר. ולכן זה ממש לא מפתיע שסצנת המרקים האירופית לוהטת כל השנה, ותמיד תימצא המנה החדשה והמפתיעה שתחמם לכם את הקיבה ואת הלב.

אז עבורכם, פודיז מעודכנים שעוקבים אחרי הבלוגרים הנכונים, שיודעים היכן למצוא את הפטיסרי המושלם בפריז או לנווט לפיצה הכי מדוברת בניו יורק - הכנו רשימה למביני עניין. קבלו את מנות המרק הטעימות ביותר, שגם המקומיים מתפנקים בהן כשהטמפרטורות צונחות מתחת לאפס. אז תנשמו עמוק את האדים – ויוצאים לדרך.

La Jacobine,  פריז

מה אוכלים? מרק בצל

נתחיל עם קלאסיקה. ברומא התנהג כמו רומאי ובפריז, תזמין מרק בצל. הוא סמיך, עשיר, מוקרם והכי חורפי ומושחת שיכול להיות. כמעט כל מסעדה פריזאית תציע לכם את המנה הקלאסית בתפריט. אבל המבקרים הנחשבים יגידו לכם שכדי לטעום את מרק הבצל הטעים בעיר, כדאי לכם לכתת רגליים לרובע הלטיני. שם תמצאו פנינה נסתרת, לא יקרה וקסומה, שעשתה לעצמה שם בזכות מרק שהפך לאגדה: גדול, מוקרם ומוגזם.  

כתובת: 59-61 Rue Saint-André des Arts, 75006 Paris, France

Takumi,  דיסלדורף

מה אוכלים? ראמן

מסעדת "טאקומי" (בתרגום חופשי: בעל מקצוע מיומן) שקמה ב"יפן הקטנה" בדיסלדורף ב-2007 נחשבת לזאת שקיבעה את טרנד הראמן, שכבש את גרמניה והתפשט בהמשך להולנד ולספרד. האטריות שבראמן של טאקומי מגיעות ממחוז הוקאידו בצפון יפן והתבלינים האותנטיים מיובאים גם הם, מה שהופך את המתכונים של טאקומי לייחודיים ומפוצצים בטעמים חזקים. לחוטאים שביניכם, לכו על ראמן בשר לבן. לא תצטערו.

כתובת: Immermannstraße 28, 40210 Düsseldorf, Germany

 

Kanada Ya,לונדון

מה אוכלים? ראמן כמהין

כבר אמרנו שמסעדות הראמן ממוקמות בראש המלצות המרקים כמעט בכל יעד קולינרי באירופה? לכן כללנו עוד ראמן ברשימה, אבל עם טוויסט.  קנאדה סאן הוא רוכב אופניים לשעבר, שחיפש את עצמו לאחר שנפצע והלך ללמוד ממאסטרים לבישול ראמן ביפן. הוא פיתח מתכון סודי לציר שמבושל במשך שמונה עשרה שעות. המתכון נחל הצלחה מסחררת ביפן, עד שנגנב בידי מתחרים, וקנאדה סאן העביר את המסעדה שלו ללונדון.

הסוד של קנאדה יא הוא בציר, והמנה המוצלחת ביותר כולל בתוכה אצות, בצל, שמן כמהין, מחית כמהין ונודלס במרקם לבחירתכם. התענוג כולו יעלה לכם 14 ליש"ט. אזהרה: התור ארוך בכל אחד משלושת הסניפים של הבר הטרנדי.   

כתובת: 64 St Giles High St, London WC2H 8LE, UK או 3 Panton St, London SW1Y 4DL, UK

White Rabbit, מוסקבה

מה אוכלים? בורשט

מסעדת "הארנב הלבן" של המסעדן בוריס זרקוב והשף ולדימיר מוחין ממוקמת בקומה השש עשרה של "סמולנסקי פסאז'" והיא כולה חוויה קולינרית גדולה מהחיים. המסעדה אף התברגה למקום החמישה עשר ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם בשנה החולפת.

מנת הדגל כאן היא – אולי באופן לא מפתיע - מנה רוסית קלאסית: בורשט, מרק סלק, שבמסעדה לקחו צעד גדול קדימה. המנה מוגשת עם שעועית אפויה, קרפיונים קטנים מטוגנים, שמנת חמוצה ומעין חטיפי צ'יפס קריספיים מלפת. התוצאה – 470 גרם של חגיגת מרקמים וטעמים.

כתובת: Smolenskaya Square, 3, Moskva, Russia, 121099

 

Svarta Kaffid, רייקאוויק

מה אוכלים? מרק בשר בלחם

בלב שדרת הקניות המרכזית של רייקיאוויק, שוכן בית קפה משפחתי קטן, שהפך למוקד עלייה לרגל. מדובר בפנינה קולינרית לא יקרה, שהיא בגדר חובה לכל מי שמבקר בבירה האיסלנדית, למרות ואולי דווקא בזכות הקור המקפיא. שם המקום הוא אמנם "קפה שחור" (בתרגום חופשי), אבל כולם מגיעים בגלל סיבה אחרת לגמרי – מרק בקערה עשויה מלחם פריך. התפריט המצומצם מציע בדרך כלל שני סוגי מרקים: צמחוני או בשרי. שתי האופציות קרמיות, מושחתות ומצוינות. למתלבטים, אם כבר הגעתם עד איסלנד, האופציה הבשרית מנצחת. 

כתובת: Laugavegur 54, 101 Reykjavík, Iceland

 

Armando Al Pantheon, רומא

מה אוכלים? מרק דלעת

המסעדה קיימת כבר קרוב לשישים שנה ונחשבת לאחת האהובות והוותיקות ברומא. אפילו המיקום, מטרים ספורים ממבנה הפנתאון, לא הפך אותה לממוסחרת. בארמנדו תמצאו מגוון מרקים, שהטוב והמתוחכם ביניהם הוא מרק דלעת. המרק מורכב מקרם דלעת, לבבות ארטישוק, ערמונים קלויים, נקניק, רוזמרין ושמן זית. שילוב מנצח של טעמים מורכבים. קחו בחשבון שכנראה תמצאו את עצמכם עוצמים עיניים מרוב הנאה – למרות הנוף המרשים שמסביב.

אה כן, ואל תשכחו להזמין מקום מראש. רומא מלאה בתיירים שעוברים ליד הפנתאון ומנסים ללא הצלחה להיכנס לארמנדו. 

כתובת: Salita dei Crescenzi, 31, 00186 Roma RM, Italy

 

O Caldo Verde, ליסבון

מה אוכלים? קאלדו ורדה

הידעתם? הפורטוגלים צורכים מרק יותר מכל מדינה אחרת באירופה. יש להם אפילו פסטיבלים של מרק עם מנות דגל מקומיות. אחת מאותן מנות היא "קאלדו ורדה" או "ציר ירוק", מנת איכרים פורטוגלית קלאסית, שמקורה בצפון המדינה והיום אפשר למצוא אותה בכל חג או שמחה. גם במסעדות אפשר להזמין אותה כמנה ראשונה בצהריים ובערב.

מדובר במרק כרוב ותפוחי אדמה עם ציר עוף, הרבה ירוקים ואם ממש תרצו, נקניקיית צ'וריסו עסיסית בפנים. הטברנה "או קלאדו ורדה", שקרויה על שם המרק המפורסם וממוקמת בסנטוס, מערבית למרכז העיר ליסבון, מגישה גרסה מצוינת, שמייצגת את המעדן המקומי בכבוד עבור מי שטועם אותו לראשונה.

כתובת: Rua da Esperança 91, 1200-656 Lisboa, Portugal


אהבתם? שתפו את הכתבה

חזרה למעלה
;